2017. október 21.
Orsolya napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Hemző Károly

Paradicsomleves
pizzasütő módra

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g friss vagy 1 doboz konzerv darabolt (400 g) paradicsom
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 ek. zöldséges ételízesítő
  • 1/2 kk. szárított oregánó
  • 1-2 csipet chilipor
  • só, bors
  • 125 g (1 tasak) mozzarellagyöngy
  • 12-16 szem fekete olívabogyó
  • 50 g parmai/serranoi/speck sonka vékony szeletben
  • 1 dús szál bazsalikom
  • 4 kk. (extra vergine) olívaolaj

1. A paradicsomokat (1 kivételével) 2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, magjaikat eltávolítjuk, húsukat felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk.

2. A hagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk az olajban, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a paradicsompürét, 1 perc múlva a paradicsomot (ha konzerv, levével együtt), az ételízesítőt, az oreganót és a chiliport. Felöntjük 1 liter vízzel, szelíd forralással 25-30 percig főzzük, utánasózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk.

3. A mozzarellát és az olívabogyót leszűrjük, lecsepegtetjük, a mozzarellákat félbevágjuk. A sonkaszeleteket hosszanti csíkokra vágjuk-tépkedjük. A bazsalikomot leöblítjük, 4 bóbitát félreteszünk a díszítéshez, a többit felaprózzuk, és néhány csipet kivételével a kész levesbe keverjük.

4. A levest mélytányérokba (vagy nagyobb-mélyebb tálba) szedjük, meglocsoljuk az olívaolajjal. Tetejére kócosítjuk a sonkacsíkokat, a mozzarellával, az olívabogyókkal, a félretett és gerezdekre szelt paradicsommal, végül a vágott és a bóbitás bazsalikommal díszítjük. Hidegen is remek!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

240 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 7 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 7 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Zellerkrémleves
lazaccal

Zöldspárgakrémleves
sonkagaluskával

Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával

Karfiol-brokkoli
krémleves

Rozmaringos-szalonnás
sütőtökkrémleves

Padlizsánkrémleves

Tejszínes
cukkinikrémleves

Kelkáposztaleves
parmezángaluskával

Sárgarépa-krémleves
spenótgaluskával

Rokfortos újhagymaleves
habgaluskával

Céklakrémleves
palacsintametélttel

Kelbimbós
gesztenyeleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: