2017. november 23.
Kelemen napja van

TÉSZTAÉTELEK > Gnocchik és galuskák


Fotó: Hemző Károly

Céklás-spenótos
galuska tükörtojással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes cékla (80 g)
  • só, bors
  • 300 g friss vagy mélyhűtött leveles spenót
  • 2 ek.+1 kk. vaj/margarin
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • 4 tojás
  • A galuskához:
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 1/2 kk. só
  • 1 ek. olaj
  • 400 g finomliszt

1. A céklát meghámozzuk, 1x1 cm-es kockákra vágjuk, aláöntünk 1 dl vizet, majd egy kevés sóval és borssal ízesített, kb. 1 dl vízben puhára pároljuk (12-15 perc). Leszűrjük, levét megtartjuk.

2. A spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, enyhén sós, forrásban lévő vízben 3 percig főzzük (ha mélyhűtött leveles spenótot használunk, azt fagyos állapotban dobjuk a vízbe). Leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. Mélyebb serpenyőben/wokban felforrósítunk 2 ek. vajat/margarint, rózsaszínűre pirítjuk benne az áttört fokhagymát, aztán hozzáadjuk spenótot és a céklát, ízlés szerint frissen reszelt szerecsendiót, és 1 percig forgatjuk-rázogatjuk.

3. A galuskához elkeverjük a tejben a tojásokat, a sót, 2-3 evőkanálnyit a cékla leszűrt főzőlevéből, majd az olajjal együtt a liszthez adjuk. Forrásban lévő, enyhén sós, bő vízbe szaggatjuk, amint a víz színére jönnek, azonnal leszűrjük, és a céklás spenóthoz keverjük. Frissen őrölt borssal illatosítjuk, melegen tartjuk.

4. A maradék 1 kk. felhevített vajban/margarinban 4 tükörtojást sütünk. A galuskát tányérokba szedjük, mindegyik tetejére 1-1 tojást csúsztatunk, meghintjük sóval és borssal, azonnal tálaljuk. Reszelt parmezán vagy juhsajtot kínálhatunk hozzá.

Italajánlat:

Könnyű fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

576 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Téli
vitaminsaláta

Spenótkrémmel
töltött tojás

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Sonkás táska
és stangli

Zeller-sárgarépa-
alma saláta

Tonhalas
krumplisaláta

Waldorf-saláta

Almás-narancsos
céklasaláta

Almás-zöldséges
heringsaláta

Spenótos papucs

Spenótos
omlett-tekercs

Téli vegyes saláta
nyers céklával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: