2017. április 28.
Valéria napja van

KÖRETEK > Krumpliköretek


Fotó: Hemző Károly

Almás-gombás
rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 150 g paradicsom
  • 150 g barna sampinyon gomba
  • 2 nagy savanykás alma
  • 3 közepes fej hagyma
  • 2 ek. citromlé
  • 2+1 ek.+diónyi vaj/margarin
  • 50 g finomliszt
  • 3 dl zöldségleves (kockából)
  • 200 g tejföl
  • só, bors
  • 50 g trappista vagy edami sajt
  • 1 csokor petrezselyem

1. A krumplit héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, majd felkarikázzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a paradicsomot meghámozzuk, és a gombával együtt felszeleteljük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük, karcsú gerezdekre szeljük, citromlébe forgatjuk. 2 hagymát megreszelünk, a harmadikat felkockázzuk.

2. 2 ek. vajban/margarinban megpirítjuk a lisztet és a reszelt reszelt hagymát, hozzáadjuk a húslevest és a tejfölt, összeforraljuk, hagyjuk langyosra hűlni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a sajtot. 1 ek. vajban/margarinban megfonnyasztjuk a felkockázott hagymát, rádobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, 4-5 percig pirítjuk, végül hozzákeverjük a finomra vágott petrezselymet.

3. Diónyi vajjal/margarinnal kikenünk egy nem túl mély tűzálló tálat. A krumpli felét és az almát a tál aljára terítjük, elrendezzük rajta a gombát és a paradicsomot, megsózzuk, majd kirakjuk a tetejét a kissé egymásra csúsztatott, maradék krumplikarikákkal. Bevonjuk a mártással, végül 200 °C-ra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük (40-45 perc). Hústalan egytálételként vagy sovány sült húsok köreteként kínálhatjuk.

Italajánlat:

Könnyű fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc

Energiatartalom:

489 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Szalonnás-zöldborsós
újkrumpli

Krumplipüré-
sütőtök köret

Almás-besameles
káposztatorta

Waldorf-saláta

Tarka savanyú-
káposzta-saláta

Hagymás krumpli
snidlinges tejföllel

Spenótos
rakott krumpli

Diós-almás
káposztasaláta

Őszi tepsis zöldség –
körtével, dióval

Almás-sajtos
vöröskáposztasaláta

Gombaragu
burgonyapüréágyon

Párolt vörös káposzta
áfonyával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: