2018. augusztus 20.
István napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Elendel

Sajtos-diós
kelbimbóleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g kelbimbó (450 g tisztított/mélyhűtött)
  • 250 g burgonya
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3-4 szál újhagyma
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. ételízesítő
  • 50 g dió
  • 2 szelet rozskenyér
  • 1 ek. vaj/margarin
  • 4 natúr kockasajt (pl. Medve)
  • só, bors
  • szerecsendió
  • 1/4-1/4 piros és sárga húsú paprika

1. A kelbimbók külső, sérült leveleit lehántjuk, megmossuk, a nagyobbakat félbevágjuk. A burgonyát és a hagymaféléket megtisztítjuk, a burgonyát és a hagymát kisebb kockákra, az újhagymákat (egy keveset zöld szárukból is) karikákra vágjuk.

2. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajban a hagymát és az újhagymát. Hozzáadjuk a kelbimbót (ha mélyhűtött, fagyos állapotban) és a burgonyát, meghintjük az ételízesítővel, felöntjük 1,2 liter vízzel, és mérsékelt tűzön, félig lefedve az egészet puhára főzzük (20-25 perc).

3. Közben a diót durvára-darabosra aprítjuk, serpenyőben, zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és azonnal lapostányérra csúsztatjuk, hogy meg ne égjen. A kenyeret kisebb kockákra vágjuk, és ropogósra sütjük a vajban/margarinban.

4. Néhány kelbimbó kivételével péppé turmixoljuk a levest. A kockasajtokat kisebb darabokra vágjuk-tördeljük, a leveshez adjuk, és csak addig forrósítjuk, amíg a sajtdarabok teljesen el nem olvadnak. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Tálaláskor a levest mélytányérokba szedjük, megszórjuk a dióval és az apróra felkockázott színes paprikákkal, végül a félretett kelbimbókkal díszítjük. A pirított kenyérkockákat külön tálkában kínáljuk hozzá.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

274 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Húsos
lilahagymatorta

Gombakrémleves
sajtos pirítóssal

Zöldségkrémleves
virslivel

Sonkás és
sajtos roló

Sajtkrémes
mártogató

Zellerkrémleves
lazaccal

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Majonézes
kínaikel-saláta

Almás-zöldséges
heringsaláta

Tejszínes
sóskaleves

Sonkakrémes
töltött tojás

Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: