2017. november 23.
Kelemen napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Elendel

Sajtos-diós
kelbimbóleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g kelbimbó (450 g tisztított/mélyhűtött)
  • 250 g burgonya
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3-4 szál újhagyma
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. ételízesítő
  • 50 g dió
  • 2 szelet rozskenyér
  • 1 ek. vaj/margarin
  • 4 natúr kockasajt (pl. Medve)
  • só, bors
  • szerecsendió
  • 1/4-1/4 piros és sárga húsú paprika

1. A kelbimbók külső, sérült leveleit lehántjuk, megmossuk, a nagyobbakat félbevágjuk. A burgonyát és a hagymaféléket megtisztítjuk, a burgonyát és a hagymát kisebb kockákra, az újhagymákat (egy keveset zöld szárukból is) karikákra vágjuk.

2. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajban a hagymát és az újhagymát. Hozzáadjuk a kelbimbót (ha mélyhűtött, fagyos állapotban) és a burgonyát, meghintjük az ételízesítővel, felöntjük 1,2 liter vízzel, és mérsékelt tűzön, félig lefedve az egészet puhára főzzük (20-25 perc).

3. Közben a diót durvára-darabosra aprítjuk, serpenyőben, zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és azonnal lapostányérra csúsztatjuk, hogy meg ne égjen. A kenyeret kisebb kockákra vágjuk, és ropogósra sütjük a vajban/margarinban.

4. Néhány kelbimbó kivételével péppé turmixoljuk a levest. A kockasajtokat kisebb darabokra vágjuk-tördeljük, a leveshez adjuk, és csak addig forrósítjuk, amíg a sajtdarabok teljesen el nem olvadnak. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Tálaláskor a levest mélytányérokba szedjük, megszórjuk a dióval és az apróra felkockázott színes paprikákkal, végül a félretett kelbimbókkal díszítjük. A pirított kenyérkockákat külön tálkában kínáljuk hozzá.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

274 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Majonézes
kínaikel-saláta

Zellerkrémleves
lazaccal

Karalábé-retek-
alma saláta

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Sajtkrémes
mártogató

Almás-gombás
rakott krumpli

Zöldségkrémleves
virslivel

Sonkás és
sajtos roló

Tejszínes
sóskaleves

Krumplisaláta
túrókrémmel

Sajtos-sonkás
papucs

Almás-zöldséges
heringsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: