2017. június 25.
Vilmos napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Hemző Károly

Kivis-mangós
túróhabgaluska

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 zselatinlap (10 g)
  • 400 g krémtehéntúró
  • 100 g porcukor
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1/2 (bio)citrom reszelt héja és leve
  • 4 ek. narancslikőr (triple sec) vagy limoncello
  • 2 dl tejszín
  • 1 kis doboz mangóbefőtt (nettó kb. 250 g)
  • 4 kivi
  • 2 rózsaszín grépfrút
  • 1 ek. vágott pisztácia
  • 4 citromfű- vagy mentabóbita

1. A zselatint beáztatjuk 1 liter hideg vízbe. A túrót simára keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és átszűrt levével.

2. A zselatint jól kinyomkodjuk, hozzáöntjük a narancslikőrt, szelíd tűzön éppen csak olvadásig melegítjük. Eldolgozzuk 1 és még 1 nagy evőkanál túrókrémmel, aztán gyors mozdulatokkal a túró egészéhez keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a túrókrémbe, majd 22-24 cm átmérőjű, nem túl mély tálba simítjuk, folpackkal letakarjuk, és legalább 2 órára hidegre tesszük, hogy megdermedjen.

3. A mangót leszűrjük, legyezőszerűen bevagdossuk, és 4 kistányérra nyitjuk-terítjük. A kiviket és a grépfrútokat meghámozzuk, a kiviket felkarikázzuk, a grépfrútokat kifilézzük, és arányosan elosztva mindkettőt a mangólegyezők köré csinosítjuk. Tálaláskor hideg vízbe mártogatott evőkanállal nagy habgaluskákat kanyarítunk ki a túrókrémből, a gyümölcságy tetejére ejtjük-fordítjuk, tetejüket megszórjuk pisztáciával, és citromfű-/mentabóbitákkal díszítve kínáljuk.

Tippek:

– Ha nem áll rendelkezésünkre krémes állagú (natúr) tehéntúró, a darabos-gurulós túrót – a desszert szépsége, illetve finomsága kedvéért – ajánlatos szitán áttörni.
– Készíthetjük 2 friss, érett mangóból is: a mangót megmossuk szárazra töröljük, hosszanti irányban 3 részre-szeletre vágjuk (a középsőben van a mag, ezen alig van gyümölcshús, ezt félretesszük). A két „szélső” mangószeletet vékonyan meghámozzuk, legyezőszerűen bevagdossuk, majd a recept szerint dolgozunk tovább.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

25 perc
+ 2 óra hűlési idő

Energiatartalom:

325 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Pecsenyelibamáj-
pástétom

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Almás-szőlős
sajtsaláta

Tonhalas
krumplisaláta

Ringlis
töltött tojás

Körtés-diós
zellersaláta

Almás-sajtos
brokkolisaláta

Ráksaláta
narancskehelyben

Tatárbifsztek

Burgundiai
rokfortos körte

Spenótos papucs
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: