2017. október 19.
Nándor napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Hemző Károly

Kivis-mangós
túróhabgaluska

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 zselatinlap (10 g)
  • 400 g krémtehéntúró
  • 100 g porcukor
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1/2 (bio)citrom reszelt héja és leve
  • 4 ek. narancslikőr (triple sec) vagy limoncello
  • 2 dl tejszín
  • 1 kis doboz mangóbefőtt (nettó kb. 250 g)
  • 4 kivi
  • 2 rózsaszín grépfrút
  • 1 ek. vágott pisztácia
  • 4 citromfű- vagy mentabóbita

1. A zselatint beáztatjuk 1 liter hideg vízbe. A túrót simára keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és átszűrt levével.

2. A zselatint jól kinyomkodjuk, hozzáöntjük a narancslikőrt, szelíd tűzön éppen csak olvadásig melegítjük. Eldolgozzuk 1 és még 1 nagy evőkanál túrókrémmel, aztán gyors mozdulatokkal a túró egészéhez keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a túrókrémbe, majd 22-24 cm átmérőjű, nem túl mély tálba simítjuk, folpackkal letakarjuk, és legalább 2 órára hidegre tesszük, hogy megdermedjen.

3. A mangót leszűrjük, legyezőszerűen bevagdossuk, és 4 kistányérra nyitjuk-terítjük. A kiviket és a grépfrútokat meghámozzuk, a kiviket felkarikázzuk, a grépfrútokat kifilézzük, és arányosan elosztva mindkettőt a mangólegyezők köré csinosítjuk. Tálaláskor hideg vízbe mártogatott evőkanállal nagy habgaluskákat kanyarítunk ki a túrókrémből, a gyümölcságy tetejére ejtjük-fordítjuk, tetejüket megszórjuk pisztáciával, és citromfű-/mentabóbitákkal díszítve kínáljuk.

Tippek:

– Ha nem áll rendelkezésünkre krémes állagú (natúr) tehéntúró, a darabos-gurulós túrót – a desszert szépsége, illetve finomsága kedvéért – ajánlatos szitán áttörni.
– Készíthetjük 2 friss, érett mangóból is: a mangót megmossuk szárazra töröljük, hosszanti irányban 3 részre-szeletre vágjuk (a középsőben van a mag, ezen alig van gyümölcshús, ezt félretesszük). A két „szélső” mangószeletet vékonyan meghámozzuk, legyezőszerűen bevagdossuk, majd a recept szerint dolgozunk tovább.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

25 perc
+ 2 óra hűlési idő

Energiatartalom:

325 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Orosz
csirkehússaláta

Tatárbifsztek

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Ráksaláta
narancskehelyben

Töltött paradicsom
tonhalas salátával

Joghurtos kukorica-
retek saláta

Almás-szőlős
sajtsaláta

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Céklás-rokfortos
palacsintakendő

Ringlis
töltött tojás

Erdeigomba-
torta

Körtés-diós
zellersaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: