2018. február 22.
Gerzson napja van

HÚSÉTELEK > Pulykahússal


Fotó: Hemző Károly

Gombás-tejszínes
pulykaragu
Eredeti neve: Zürcher Geschnetzeltes

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g pulykamellfilé (eredetileg borjúcomb)
  • 300 g sampinyon gomba
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 50 g füstölt, húsos szalonna
  • 1+2 ek. olaj
  • só, bors
  • 1 púpozott ek. finom- vagy rétesliszt
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl (főző) tejszín
  • néhány bazsalikombóbita

1. A húst leöblítjük, vékony csíkokra szeljük. A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát karcsú szeletekre, a hagymát finomra vágjuk. A petrezselyemleveleket felaprózzuk.

2. A szalonnát 1/2 cm-es csíkokra szeljük, és pirosra sütjük 1 ek. olajban. Hozzáadjuk a hagymát, 1 perc múlva beleforgatjuk a gombát és a petrezselyem felét, kissé megsózzuk, és további 2-3 percig pirítjuk.

3. Egy másik serpenyőben, 2 ek. forró olajban hirtelen megpirítjuk a húst, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, majd folyamatosan keverve 2 percig pirítjuk. Egyenletesen megszórjuk a liszttel, összekeverjük, aztán aláöntjük a bort, 1 perc múlva lefedjük, és további 4-5 percig pároljuk.

4. A húshoz adjuk a gombát és a tejszínt, éppen csak összeforraljuk, végül utánasózzuk, borsozzuk, meghintjük a maradék petrezselyemmel, és bazsalikommal díszítve azonnal tálaljuk. Hagyományosan egyszerű burgonyrösztivel szokták tálalni, de petrezselymes burgonya, olasz burgonyagombóc (gnocchi), nudli, rövid csőtészta is remekül illik hozzá. Frissen az igazi!

Italajánlat:

Száraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

320 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 9 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 9 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tatárbifsztek

Húsos
lilahagymatorta

Tésztában sült
vagdalt

Fasírtmuffin

Illatos hússal
töltött cukkini

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Karalábé-retek-
rucola saláta

Rokfortos-körtés
céklasaláta

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Spenótos pulykarolád

Pulykacomb zöldborsós-
sonkás muffinnal
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: