2017. február 28.
Elemér napja van

HÚSÉTELEK > Pulykahússal


Fotó: Hemző Károly

Gombás-tejszínes
pulykaragu
Eredeti neve: Zürcher Geschnetzeltes

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g pulykamellfilé (eredetileg borjúcomb)
  • 300 g sampinyon gomba
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 50 g húsos, füstölt szalonna
  • 1+2 ek. olaj
  • só, bors
  • 1 púpozott ek. finom- vagy rétesliszt
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl (főző) tejszín
  • néhány bazsalikombóbita

1. A húst leöblítjük, vékony csíkokra szeljük. A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát karcsú szeletekre, a hagymát finomra vágjuk. A petrezselyemleveleket felaprózzuk.

2. A szalonnát 1/2 cm-es csíkokra szeljük, és pirosra sütjük 1 ek. olajban. Hozzáadjuk a hagymát, 1 perc múlva beleforgatjuk a gombát és a petrezselyem felét, kissé megsózzuk, és további 2-3 percig pirítjuk.

3. Egy másik serpenyőben, 2 ek. forró olajban hirtelen megpirítjuk a húst, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, majd folyamatosan keverve 2 percig pirítjuk. Egyenletesen megszórjuk a liszttel, összekeverjük, aztán aláöntjük a bort, 1 perc múlva lefedjük, és további 4-5 percig pároljuk.

4. A húshoz adjuk a gombát és a tejszínt, éppen csak összeforraljuk, végül utánasózzuk, borsozzuk, meghintjük a maradék petrezselyemmel, és bazsalikommal díszítve azonnal tálaljuk. Hagyományosan egyszerű burgonyrösztivel szokták tálalni, de petrezselymes burgonya, olasz burgonyagombóc (gnocchi), nudli, rövid csőtészta is remekül illik hozzá. Frissen az igazi!

Italajánlat:

Száraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

320 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Karalábé-sárgarépa-
fasírt saláta

Fasírtmuffin

Rokfortos-körtés
céklasaláta

Tatárbifsztek

Uborkás-sonkás
rizssaláta

Sajtos-sonkás
papucs

Tésztában sült
vagdalt

Húsos
lilahagymatorta

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Tojásos
fasírttekercs

Tavaszi saláta
pulykacsíkokkal
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: