2017. április 28.
Valéria napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Hemző Károly

Szárazborsó-
krémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g zöld vagy sárga szárazborsó
  • 100 g sárgarépa
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1 liter füstöltlé vagy 2 füstöltlékocka
  • 1 kis babérlevél
  • 2 dl tej
  • 1 púpozott ek. rétesliszt
  • só, bors
  • 2 rozsos zsemle
  • 10 g vaj/margarin
  • 4 ek. főzőtejszín
  • 1 szál petrezselyem

1. A borsót előző este átválogatjuk, és beáztatjuk hideg vízbe. Másnap a zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát vékonyan felkarikázzuk. A hagymát finomra vágjuk, majd az áttört fokhagymával együtt megfonnyasztjuk az olajban.

2. Rádobjuk a sárgarépát és a leszűrt borsót, aztán felöntjük a füstölthúslével (vagy 1 liter vízzel és 2 elmorzsolt füstöltlé kockával), végül hozzáadjuk a babérlevelet, és mérsékelt tűzön, félig lefedve vajpuhára főzzük (30-35 perc).

3. A babérlevelet kidobjuk, majd botmixerrel sima, egynemű péppé turmixoljuk a levesben a borsót és a sárgarépát. Hozzáadjuk a tejben és 1 dl hideg vízben simára kevert réteslisztet, jól összeforraljuk, végül utánasózzuk, borsozzuk.

4. A zsemléket felkockázzuk és megpirítjuk a vajban/margarinban. A levest mélytányérokba szedjük, tetejüket 1-1 ek. tejszínnel cirmosítjuk, megszórjuk zsemlekockával, és petrezselyemmel díszítjük. A maradék zsemlekockákat külön tálkában kínáljuk hozzá.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc
+ 6-12 óra áztatási idő

Energiatartalom:

324 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Húsos
lilahagymatorta

Sonkás és
sajtos roló

Gombakrémleves
sajtos pirítóssal

Almás-zöldséges
heringsaláta

Zöldségkrémleves
virslivel

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Sonkakrémes
töltött tojás

Sárgarépa-krémleves

Paradicsomleves
fasírttal

Sajtkrémes
mártogató

Sajtos-sonkás
papucs
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: