2017. augusztus 19.
Huba napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Egytálsaláták


Fotó: Hemző Károly

Grépfrútos-brokkolis
csirkesaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g csirkemellfilé
  • 1 kk. szárnyasfűszersó
  • 1 ek. vaj/margarin
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 300 g brokkoli (mélyhűtött)
  • só, bors
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 2 rózsaszín grépfrút
  • 1/2 fejes vagy jégsaláta
  • Az öntethez:
  • 3 ek. citromlé
  • chilipor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. (extra vergine) olívaolaj

1. A csirkemellet leöblítjük, bedörzsöljük a fűszersóval, majd a forró vajban/margarinban mindkét oldalát pirosra sütjük, végül aláöntjük a bort, és fedő alatt puhára pároljuk. Hagyjuk kihűlni, aztán kisebb kockákra vágjuk.

2. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A brokkolit apró rózsákra bontjuk, enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), 5 percig főzzük, majd hideg vízbe szedve lehűtjük, gondosan lecsepegtetjük. A lilahagymát felkarikázzuk. Fehér bundájukat is eltávolítva meghámozzuk a grapefrútokat, a gerezdeket elválasztó hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst (a munka közben keletkező lét – az öntethez – tálkába szűrjük).

3. A salátát leveleire bontjuk, megmossuk, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. Falatnyi darabokra tépkedjük, nem túl mély tálba terítjük, és változatosan a tetejére rendezzük a brokkolit, a csirkehúst, a grépfrútot és a hagymát.

4. Az öntethez elkeverjük a tálkába szűrt grépfrútlét a citromlével, ízlés szerint sóval, frissen őrölt borssal, chiliporral, az áttört fokhagymával, végül apránként az olívaolajjal. A szépség kedvéért csak fogyasztáskor, az asztalnál locsoljuk meg vele a salátát.

Tippek:

– Bár a fanyarédes grépfrut különleges ízegyüttest képez a többi hozzávalóval, naranccsal is nagyon kellemes.
– Csirkehús helyett készíthetjük kisebb kockákra vágott, hirtelen sütött lazaccal is, vagy jól lecsepegtetett, nagyobb darabokra tördelt (olíva-) olajos tonhallal is.

Italajánlat:

Száraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

213 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Gazdag
tavaszi saláta

Tavaszi vegyes saláta
korallöntettel

Narancsos-sajtos
céklasaláta

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Gyümölcsös
kacsamellsaláta

Zöldbabos-
paradicsomos babsaláta

Tonhalas
krumplisaláta

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Orosz
csirkehússaláta

Paradicsomos-
rokfortos cukkinisaláta

Csirkés
Waldorf-saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: