2017. december 11.
Árpád napja van

TÉSZTAÉTELEK > Gnocchik és galuskák


Fotó: Hemző Károly

Bajor
hagymás galuska

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 szál póréhagyma
  • 2 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. olaj
  • só, bors
  • 150 g gouda, edami vagy trappista sajt
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 400 g finomliszt
  • szerecsendió
  • 3-4 szál petrezselyem
  • 1 paradicsom

1. A póréhagymát, a hagymát és a fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, megmossuk, a pórét és a hagymát félbevágjuk és felkarikázzuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, aranybarnára pirítjuk benne a hagymát, aztán hozzáadjuk a pórét, valamint az áttört fokhagymát, meghintjük sóval és borssal, fedő alatt, mérsékelt tűzön megfonnyasztjuk.

2. Felteszünk forrni 4 liter vizet. A sajtot szálasra reszeljük. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

3. A galuskához elkeverjük a tejben a tojást, 1 kk. sót, a liszthez adjuk és összekeverjük (nem kell túlságosan kidolgozni!), majd a forrásban lévő, enyhén sós vízbe szaggatjuk. Amint a galuskák a víz színére emelkednek, leszűrjük, lerázzuk róluk a vizet, és azonnal a hagymás zsiradékba forgatjuk. Lazán hozzákeverjük a sajt felét, ízlés szerint sót, őrölt borsot, 1 nagy csipetnyi frissen reszelt szerecsendiót, végül csinos sütőedénybe terítjük.

4. Tetejét megszórjuk a maradék sajttal, és csak addig sütjük (10-15 perc), amíg a sajt a tetején kissé megpirul. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, a gerezdekre szelt paradicsommal díszítjük, és azonnal tálaljuk, mert frissen az igazi! Vegyes idénysalátát kínálhatunk hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

511 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás-gombás
rakott krumpli

Tonhalas
krumplisaláta

Almás-zöldséges
heringsaláta

Diós-almás
káposztasaláta

Téli vegyes saláta
nyers céklával

Majonézes
kínaikel-saláta

Kolumbusz-saláta

Sajtkrémes
mártogató

Almás-besameles
káposztatorta

Húsos sütőtök-
brokkoli leves

Húsos
lilahagymatorta

Ringlis
krumplisaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: