2018. október 15.
Teréz napja van

SÜTEMÉNYEK > Kevert tészták > Égetett tészták


Fotó: Elendel

Narancsos-kivis
fánkocskák

Hozzávalók 20-24 darabhoz:

  • Az égetett tésztához:
  • 1 dl víz
  • 1 csipet só
  • 1 kk. kristálycukor
  • 60 g vaj/margarin
  • 100 g finomliszt
  • 4 tojás
  • Továbbá:
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 2-3 ek. porcukor + a szóráshoz
  • 1 (bio)narancs reszelt héja
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1 tasak (10 g) habfixáló
  • 2 dl tejszín
  • 2 narancs vagy vérnarancs
  • 2 kivi

1. A tésztához felforraljuk vizet a sóval, a cukorral és a vajjal/margarinnal. Egyszerre beleszórjuk a lisztet, erőteljesen addig keverjük, amíg a massza elválik az edény aljától és oldalától. Kissé hűlni hagyjuk, keverőtálba tesszük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.

2. Sütőpapírral kibélelünk 2 tepsit. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (légkeverés 170 °C). A masszát 10-12 mm átmérőjű csillagbetétes habzsákba szedjük (2 kiskanál is megteszi), és 5 cm távolságra egymástól diónyi halmokat nyomunk a tepsikre. Betoljuk a sütőbe, amelynek aljára gyors mozdulattal 1 dl vizet öntünk (a fánkok növekedéséhez gőz kell!), azonnal bezárjuk az ajtaját, és aranysárgára sütjük a fánkokat (20-25 perc). A sütő ajtaját sütés közben nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta!

3. Közben a krémhez elkeverjük a pudingport a tejjel és a porcukorral, sűrű krémmé főzzük, a narancshéjjal illatosítjuk, és kihűtjük.

4. Ollóval/fűrészfogú késsel azonnal levágjuk a sütőből kivett fánkok tetejét, és rácsra sorakoztatva hagyjuk  kihűlni. Megtöltjük a krémmel, tetejüket a vaníliás cukorral és habfixálóval felvert tejszínhabrózsákkal, elnegyedelt narancs- és kivikarikákkal díszítjük, némelyikre visszatesszük a kalapkáját, és meghintjük porcukorral.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

105 kcal/darab

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Joghurtos kukorica-
retek saláta

Narancskrémleves

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Tonhalas
krumplisaláta

Spenótos papucs

Narancsos
Pavlova-torta

Tatárbifsztek

Ráksaláta
narancskehelyben

Erdeigomba-
torta

Orosz
csirkehússaláta

Burgundiai
rokfortos körte
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: