2018. július 19.
Emília napja van

SÜTEMÉNYEK > Kevert tészták > Égetett tészták


Fotó: Elendel

Narancsos-kivis
fánkocskák

Hozzávalók 20-24 darabhoz:

  • Az égetett tésztához:
  • 1 dl víz
  • 1 csipet só
  • 1 kk. kristálycukor
  • 60 g vaj/margarin
  • 100 g finomliszt
  • 4 tojás
  • Továbbá:
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 2-3 ek. porcukor + a szóráshoz
  • 1 (bio)narancs reszelt héja
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1 tasak (10 g) habfixáló
  • 2 dl tejszín
  • 2 narancs vagy vérnarancs
  • 2 kivi

1. A tésztához felforraljuk vizet a sóval, a cukorral és a vajjal/margarinnal. Egyszerre beleszórjuk a lisztet, erőteljesen addig keverjük, amíg a massza elválik az edény aljától és oldalától. Kissé hűlni hagyjuk, keverőtálba tesszük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.

2. Sütőpapírral kibélelünk 2 tepsit. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (légkeverés 170 °C). A masszát 10-12 mm átmérőjű csillagbetétes habzsákba szedjük (2 kiskanál is megteszi), és 5 cm távolságra egymástól diónyi halmokat nyomunk a tepsikre. Betoljuk a sütőbe, amelynek aljára gyors mozdulattal 1 dl vizet öntünk (a fánkok növekedéséhez gőz kell!), azonnal bezárjuk az ajtaját, és aranysárgára sütjük a fánkokat (20-25 perc). A sütő ajtaját sütés közben nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta!

3. Közben a krémhez elkeverjük a pudingport a tejjel és a porcukorral, sűrű krémmé főzzük, a narancshéjjal illatosítjuk, és kihűtjük.

4. Ollóval/fűrészfogú késsel azonnal levágjuk a sütőből kivett fánkok tetejét, és rácsra sorakoztatva hagyjuk  kihűlni. Megtöltjük a krémmel, tetejüket a vaníliás cukorral és habfixálóval felvert tejszínhabrózsákkal, elnegyedelt narancs- és kivikarikákkal díszítjük, némelyikre visszatesszük a kalapkáját, és meghintjük porcukorral.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

105 kcal/darab

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tatárbifsztek

Narancskrémleves

Orosz
csirkehússaláta

Tonhalas
krumplisaláta

Burgundiai
rokfortos körte

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Spenótos papucs

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Ráksaláta
narancskehelyben

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Erdeigomba-
torta

Tésztában sült
vagdalt
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: