2017. április 25.
Márk napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Villás finomságok


Fotó: Hemző Károly

Ringlis
töltött tojás

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 4 tojás
  • só, őrölt fehér bors
  • 6 olajos ringli
  • 20-25 kapribogyó
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1+1 ek. majonéz
  • 1+1 ek. majonézes torma
  • 1/4 kk. Worcester-szósz
  • 1 kk. mustár
  • chilipor
  • 8 szelet szendvicskenyér
  • 1/2 gerezd piros húsú paprika

1. A tojásokat megmossuk, hideg vízben feltesszük főni, majd amint a víz felforr, lehúzzuk a tűzről, és fedő alatt pontosan 13 percet pihentetjük. Jéghideg vízbe merítve lehűtjük, aztán meghámozzuk, derékban félbevágjuk őket, sárgájukat kiemeljük, a „fehérjekelyhek” aljából pedig levágunk 1-1 vékony szeletet, hogy ne billegjenek a tányéron.

2. A ringlit és a kapribogyót lecsepegtetjük. 1 szál petrezselymet félreteszünk a díszítéshez, a többi leveleit lecsipkedjük és finomra vágjuk. A tojássárgákat, a ringlit, a kapribogyót, a petrezselymet, 1-1 ek. majonézt és majonézes tormát, a Worcester-szószt, a mustárt, ízlés szerint chiliport, sót és frissen őrölt borsot, botmixerrel habos péppé keverjük. Sima csőrű habzsákba szedjük, és a tojáskelyhekbe púpozzuk.

3. Egy 5-6 cm átmérőjű virágformával 8 alakzatot szúrunk ki a kenyérszeletekből, zsiradék nélkül (forró sütőben vagy grillsütőben) mindkét oldalukat megpirítjuk, lapos tálra rakosgatjuk. Közepükre fél kiskanálnyi majonézt pöttyintünk „ragasztónak”, abba ültetjük a tojásokat. Tetejüket további majonézzel vagy majonézes tormával és csíkokra szelt paprikával, a tál szegélyét pedig a félretett petrezselyemmel díszítjük. Fogyasztásig hidegen tartjuk, előételként kínáljuk.

Fontos:

Ha a tojások tálalására, elfogyasztására csak jó néhány óra múlva kerül sor, tanácsos gondosan letakarva vagy dobozba zárva díszítetlen (illetve töltetlen) állapotban tárolni őket, ugyanis a töltelék idővel kissé elszíneződhet, és úgy fest, mintha nem lenne friss!

Változatok:

Ringli helyett készíthetjük 1 kis doboz (80 g) olajos tonhalból is.

Italajánlat:

Könnyű, száraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 15-20 perc hűlési idő

Energiatartalom:

71 kcal/darab

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Gazdag rizssaláta
tojással

Majonézes
tojássaláta

Mimóza
tojássaláta

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Gyönyörűséges orosz
hússaláta tojással

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Tojás tormás-
krémsajtos
tésztafészekben

Húsvéti zöldséges
tojásaszpik

Avokádókrém
paprikaladikban

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Spenótos-
tojásos rétes

Burgundiai
rokfortos körte
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: