2017. november 23.
Kelemen napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Villás finomságok


Fotó: Hemző Károly

Ringlis
töltött tojás

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 4 tojás
  • só, őrölt fehér bors
  • 6 olajos ringli
  • 20-25 kapribogyó
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1+1 ek. majonéz
  • 1+1 ek. majonézes torma
  • 1/4 kk. Worcester-szósz
  • 1 kk. mustár
  • chilipor
  • 8 szelet szendvicskenyér
  • 1/2 gerezd piros húsú paprika

1. A tojásokat megmossuk, hideg vízben feltesszük főni, majd amint a víz felforr, lehúzzuk a tűzről, és fedő alatt pontosan 13 percet pihentetjük. Jéghideg vízbe merítve lehűtjük, aztán meghámozzuk, derékban félbevágjuk őket, sárgájukat kiemeljük, a „fehérjekelyhek” aljából pedig levágunk 1-1 vékony szeletet, hogy ne billegjenek a tányéron.

2. A ringlit és a kapribogyót lecsepegtetjük. 1 szál petrezselymet félreteszünk a díszítéshez, a többi leveleit lecsipkedjük és finomra vágjuk. A tojássárgákat, a ringlit, a kapribogyót, a petrezselymet, 1-1 ek. majonézt és majonézes tormát, a Worcester-szószt, a mustárt, ízlés szerint chiliport, sót és frissen őrölt borsot, botmixerrel habos péppé keverjük. Sima csőrű habzsákba szedjük, és a tojáskelyhekbe púpozzuk.

3. Egy 5-6 cm átmérőjű virágformával 8 alakzatot szúrunk ki a kenyérszeletekből, zsiradék nélkül (forró sütőben vagy grillsütőben) mindkét oldalukat megpirítjuk, lapos tálra rakosgatjuk. Közepükre fél kiskanálnyi majonézt pöttyintünk „ragasztónak”, abba ültetjük a tojásokat. Tetejüket további majonézzel vagy majonézes tormával és csíkokra szelt paprikával, a tál szegélyét pedig a félretett petrezselyemmel díszítjük. Fogyasztásig hidegen tartjuk, előételként kínáljuk.

Fontos:

Ha a tojások tálalására, elfogyasztására csak jó néhány óra múlva kerül sor, tanácsos gondosan letakarva vagy dobozba zárva díszítetlen (illetve töltetlen) állapotban tárolni őket, ugyanis a töltelék idővel kissé elszíneződhet, és úgy fest, mintha nem lenne friss!

Változatok:

Ringli helyett készíthetjük 1 kis doboz (80 g) olajos tonhalból is.

Italajánlat:

Könnyű, száraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 15-20 perc hűlési idő

Energiatartalom:

71 kcal/darab

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Gazdag rizssaláta
tojással

Spenótos
omlett-tekercs

Mimóza
tojássaláta

Húsvéti zöldséges
tojásaszpik

Sonkakrémes
töltött tojás

Avokádókrém
paprikaladikban

Töltött tojás-
változatok

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Majonézes
tojássaláta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Burgundiai
rokfortos körte

Gyönyörűséges orosz
hússaláta tojással
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: