2017. június 27.
László napja van

HÚSÉTELEK > Birka- és bárányhússal


Fotó: Hemző Károly

Spenótos görög
bárányborda

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 dl (classico) olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1-1 kk. szárított zsálya, kakukkfű, rozmaring
  • 1/4-1/4 kk. őrölt ánizs és oregánó
  • 12 hosszú-csontos bárányborda (80 g/db)
  • só, bors
  • 1 dl testes vörösbor
  • Továbbá:
  • 300 g zsenge sárgarépa
  • 1 ek. (classico) olívaolaj
  • 200 g zöldborsó (mélyhűtött)
  • 200 g spárga (konzerv)
  • 500 g spenót
  • 1 csokor újhagyma
  • 1+1 ek. vaj
  • 2 ek. fenyőmag
  • 1-2 szál petrezselyem

1. A páchoz elkeverjük az olajban a citromlét és az áttört fokhagymát. A fűszereket összekeverjük, beleforgatjuk a bordákat, meglocsoljuk az illatos olajjal, gondosan letakarjuk, és 2 órán át a hűtőben pihentetjük (néhányszor megforgatjuk őket).

2. A körethez megtisztítjuk a zöldségeket. A sárgarépát ujjnyi hasábokra vágjuk, 1 percig pirítjuk a forró olajban. Hozzáadjuk (fagyos állapotban) a zöldborsót, felöntjük 2 ek. vízzel, fedő alatt puhára pároljuk, csak a végén sózzuk, borsozzuk. A spárgát lecsepegtetjük, 4-5 cm-es darabokra vágjuk, a zöldségek tetejére terítve átforrósítjuk, melegen tartjuk.

3. A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük. Az újhagymát (8-10 cm-es zöldjével együtt) felkarikázzuk, 1 ek. vajban/margarinban megfonnyasztjuk, beleforgatjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, levét elfőzzük, melegen tartjuk.

4. A hús alól nagyobb serpenyőbe öntjük és felhevítjük a pácolajat (a lét nem!). Beletesszük a bordák felét, meghintjük sóval, frissen őrölt borssal, és mindkét oldalukat pirosra sütjük (3+2 perc). Tálra emeljük őket, alufóliával letakarva melegen tartjuk, amíg a többi húst is megsütjük.

5. Felöntjük a pecsenyealjat a páclével és a borral, élénk tűzön 1/3-ára beforraljuk, majd leszűrjük és zsírtalanítjuk. 1 ek. vajban világossárgára pirítjuk a fenyőmagot, a spenóthoz adjuk, majd a vegyes zöldséggel együtt a bordák köré rendezzük. Megöntözzük a pecsenyelével, és petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk.

Italajánlat:

Könnyű, száraz vörösbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

20 perc
+ 40 perc
+ 2 óra pácolási idő

Energiatartalom:

586 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spenótkrémmel
töltött tojás

Spenótos
omlett-tekercs

Mimóza
tojássaláta

Sonkás-tojásos
tavaszi saláta

Diós-hagymás
céklasaláta

Spenótos
töltött burgonya

Túrós zöldségtorta

Húsvéti zöldséges
tojásaszpik

Spenótos papucs

Avokádókrém
paprikaladikban

Sárgarépa-krémleves
spenótgaluskával

Tésztában sült
vagdalt
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: