2018. október 23.
Gyöngyi napja van

HÚSÉTELEK > Birka- és bárányhússal


Fotó: Hemző Károly

Spenótos görög
bárányborda

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 dl (classico) olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1-1 kk. szárított zsálya, kakukkfű, rozmaring
  • 1/4-1/4 kk. őrölt ánizs és oregánó
  • 12 hosszú-csontos bárányborda (80 g/db)
  • só, bors
  • 1 dl testes vörösbor
  • Továbbá:
  • 300 g zsenge sárgarépa
  • 1 ek. (classico) olívaolaj
  • 200 g zöldborsó (mélyhűtött)
  • 200 g spárga (konzerv)
  • 500 g spenót
  • 1 csokor újhagyma
  • 1+1 ek. vaj
  • 2 ek. fenyőmag
  • 1-2 szál petrezselyem

1. A páchoz elkeverjük az olajban a citromlét és az áttört fokhagymát. A fűszereket összekeverjük, beleforgatjuk a bordákat, meglocsoljuk az illatos olajjal, gondosan letakarjuk, és 2 órán át a hűtőben pihentetjük (néhányszor megforgatjuk őket).

2. A körethez megtisztítjuk a zöldségeket. A sárgarépát ujjnyi hasábokra vágjuk, 1 percig pirítjuk a forró olajban. Hozzáadjuk (fagyos állapotban) a zöldborsót, felöntjük 2 ek. vízzel, fedő alatt puhára pároljuk, csak a végén sózzuk, borsozzuk. A spárgát lecsepegtetjük, 4-5 cm-es darabokra vágjuk, a zöldségek tetejére terítve átforrósítjuk, melegen tartjuk.

3. A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük. Az újhagymát (8-10 cm-es zöldjével együtt) felkarikázzuk, 1 ek. vajban/margarinban megfonnyasztjuk, beleforgatjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, levét elfőzzük, melegen tartjuk.

4. A hús alól nagyobb serpenyőbe öntjük és felhevítjük a pácolajat (a lét nem!). Beletesszük a bordák felét, meghintjük sóval, frissen őrölt borssal, és mindkét oldalukat pirosra sütjük (3+2 perc). Tálra emeljük őket, alufóliával letakarva melegen tartjuk, amíg a többi húst is megsütjük.

5. Felöntjük a pecsenyealjat a páclével és a borral, élénk tűzön 1/3-ára beforraljuk, majd leszűrjük és zsírtalanítjuk. 1 ek. vajban világossárgára pirítjuk a fenyőmagot, a spenóthoz adjuk, majd a vegyes zöldséggel együtt a bordák köré rendezzük. Megöntözzük a pecsenyelével, és petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk.

Italajánlat:

Könnyű, száraz vörösbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

20 perc
+ 40 perc
+ 2 óra pácolási idő

Energiatartalom:

586 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spenótos papucs

Spenótkrémmel
töltött tojás

Mimóza
tojássaláta

Tésztában sült
vagdalt

Spenótos pulykarolád

Spenótos
töltött burgonya

Sárgarépa-krémleves
spenótgaluskával

Gazdag rizssaláta
tojással

Diós-hagymás
céklasaláta

Ringlis
töltött tojás

Tavaszi
zöld leves

Húsvéti zöldséges
tojásaszpik
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: