2017. december 17.
Lázár napja van

HÚSÉTELEK > Birka- és bárányhússal


Fotó: Hemző Károly

Spenótos görög
bárányborda

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 dl (classico) olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1-1 kk. szárított zsálya, kakukkfű, rozmaring
  • 1/4-1/4 kk. őrölt ánizs és oregánó
  • 12 hosszú-csontos bárányborda (80 g/db)
  • só, bors
  • 1 dl testes vörösbor
  • Továbbá:
  • 300 g zsenge sárgarépa
  • 1 ek. (classico) olívaolaj
  • 200 g zöldborsó (mélyhűtött)
  • 200 g spárga (konzerv)
  • 500 g spenót
  • 1 csokor újhagyma
  • 1+1 ek. vaj
  • 2 ek. fenyőmag
  • 1-2 szál petrezselyem

1. A páchoz elkeverjük az olajban a citromlét és az áttört fokhagymát. A fűszereket összekeverjük, beleforgatjuk a bordákat, meglocsoljuk az illatos olajjal, gondosan letakarjuk, és 2 órán át a hűtőben pihentetjük (néhányszor megforgatjuk őket).

2. A körethez megtisztítjuk a zöldségeket. A sárgarépát ujjnyi hasábokra vágjuk, 1 percig pirítjuk a forró olajban. Hozzáadjuk (fagyos állapotban) a zöldborsót, felöntjük 2 ek. vízzel, fedő alatt puhára pároljuk, csak a végén sózzuk, borsozzuk. A spárgát lecsepegtetjük, 4-5 cm-es darabokra vágjuk, a zöldségek tetejére terítve átforrósítjuk, melegen tartjuk.

3. A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük. Az újhagymát (8-10 cm-es zöldjével együtt) felkarikázzuk, 1 ek. vajban/margarinban megfonnyasztjuk, beleforgatjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, levét elfőzzük, melegen tartjuk.

4. A hús alól nagyobb serpenyőbe öntjük és felhevítjük a pácolajat (a lét nem!). Beletesszük a bordák felét, meghintjük sóval, frissen őrölt borssal, és mindkét oldalukat pirosra sütjük (3+2 perc). Tálra emeljük őket, alufóliával letakarva melegen tartjuk, amíg a többi húst is megsütjük.

5. Felöntjük a pecsenyealjat a páclével és a borral, élénk tűzön 1/3-ára beforraljuk, majd leszűrjük és zsírtalanítjuk. 1 ek. vajban világossárgára pirítjuk a fenyőmagot, a spenóthoz adjuk, majd a vegyes zöldséggel együtt a bordák köré rendezzük. Megöntözzük a pecsenyelével, és petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk.

Italajánlat:

Könnyű, száraz vörösbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

20 perc
+ 40 perc
+ 2 óra pácolási idő

Energiatartalom:

586 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Húsvéti zöldséges
tojásaszpik

Spenótos
töltött burgonya

Avokádókrém
paprikaladikban

Gazdag rizssaláta
tojással

Mimóza
tojássaláta

Sonkás-tojásos
tavaszi saláta

Ringlis
töltött tojás

Spenótos
omlett-tekercs

Majonézes
tojássaláta

Spenótos-
tojásos rétes

Spenótos pulykarolád

Túrós zöldségtorta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: