2017. augusztus 18.
Ilona napja van

SAJT- ÉS TOJÁSÉTELEK > Tojásételek

Voltaképpen bármilyen tetszés szerinti zöldséggel készíthető, mindössze
arra tanácsos ügyelni, hogy levüket teljesen elfőzzük, különben könnyen
elázik a lepény.


Fotó: Hemző Károly

Spenótos-gombás
tojáslepény

Hozzávalók 4 személyre:

  • 300 g spenót
  • 2 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400 g barna sampinyon gomba
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 3-4 szál petrezselyem
  • 40 g szeletelt bacon
  • 2 ek. olaj vagy 20 g vaj
  • 8 tojás
  • 100 g natúr joghurt
  • só, bors
  • szerecsendió
  • 40 g reszelt edami vagy gouda sajt

1. A zöldségeket megtisztítjuk, a spenótot gondosan megmossuk, lecsepegtetjük. Az újhagymaszálakat 8-10 cm-es zöldjükkel együtt 1 cm-es karikákra, a gombákat nem túl vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot felkarikázzuk, a petrezselymet finomra aprítjuk, 1 kiskanálnyit félreteszünk a díszítéshez.

2. A bacont vékony csíkokra szeljük, nagyobb serpenyőbe szórjuk, hozzáadjuk az olajat, megsütjük. A pörcöt kiszedjük, a zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, majd rádobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, 4-5 percig pirítjuk. Beleforgatjuk a spenótot, folyamatosan keverve csak addig pároljuk, amíg a levelek összeesnek; levét elfőzzük, végül meghintjük a félretett szalonnapörccel.

3. A tojásokat kissé felverjük a joghurttal, majd sóval, borssal és 1-2 csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a sajtot és a petrezselymet, a zöldségalapra öntjük, belenyomkodjuk a paradicsomot, azután lefedjük, és szelíd tűzön csak addig sütjük, amíg az alja kissé megpirul, a teteje azonban kocsonyás-rezgős marad. Lapos tálra csúsztatjuk, a félretett petrezselyemmel díszítjük, és negyedekre vágva kínáljuk. Friss kenyér illik hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc

Energiatartalom:

357 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spárgás
tojáslepény

Sonkakrémes
töltött tojás

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Tonhalas
krumplisaláta

Majonézes
tojássaláta

Tavaszi tojástál
uborka-retek salátával

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Tavaszi vegyes saláta
korallöntettel

Tavaszi
zöld leves

Spenótkrémmel
töltött tojás

Tarka savanyú-
káposzta-saláta

Spenótos
töltött burgonya
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: