2017. szeptember 21.
Máté napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Villás finomságok


Fotó: Hemző Károly

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 150 g apró szemű krumpli vagy újkrumpli
  • só, rózsabors
  • 1+1 (bio)citrom
  • 300 g zöldspárga
  • 1 kk. kristálycukor
  • 1/4 fej frizé saláta
  • 6-8 levél zöld és vörös lollosaláta
  • 250 g paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. szójaszósz
  • 6 ek. (extra vergine) olívaolaj

1. A krumplit/újkrumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. A citromokat megmossuk, az egyik héját tálkába reszeljük, mindkettő levét kinyomjuk. 3 ek. citromlét és 1/2 kk. sót elkeverünk 1 dl vízben, egyenesen belekarikázzuk a krumplit.

2. A zöldspárgát megmossuk (nem kell meghámozni!), a fás szárvégeket levágjuk. 1/2 kk. sóval, 1 ek. citromlével és a cukorral ízesített 1,5 liter forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, majd jégkockákkal lehűtött vízbe szedjük, és konyharuhára terítve felitatjuk róluk a vizet.

3. Leválasztjuk a spárgafejeket a szárakról, hosszában félbevágjuk, a szárakat rézsútos karikákra szeljük. A salátaféléket leveleikre bontjuk, megmossuk és kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. Néhánnyal kibélelünk egy lapos tálat, a többit apróra tépkedjük, lazán összekeverjük a leszűrt burgonyával, a spárgával és a karcsú gerezdekre vágott paradicsommal, végül a salátalevelek tetejére halmozzuk.

4. Az öntethez a reszelt citromhéjhoz keverünk 3-4 ek. citromlét, 1/2 kk. sót, 8-10 szem durvára tört rózsaborsot, a szójaszószt, az olívaolajat és az áttört fokhagymát, végül a salátára locsoljuk. Spárgafejekkel, tetszőleges zöldfűszerrel díszítve tálaljuk. Önmagában vagy hirtelensültek, grillezett húsok-halak mellé kínálhatjuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

221 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Diós-mozzarellás
céklasaláta

Lencsesaláta
narancsos öntettel

Spenótos
omlett-tekercs

Almás-narancsos
céklasaláta

Rokfortos-körtés
köménysaláta

Tonhalas-babos
paradicsomsaláta

Töltött paradicsom
szicíliai módra

Spárgakrémhab

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Mimóza
tojássaláta

Paradicsomos-
rokfortos cukkinisaláta

Gazdag rizssaláta
tojással
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: