2017. október 19.
Nándor napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Villás finomságok

A közkedvelt, hagyományos egybesült fasírtot némiképp rafináltabbá tehetjük, ha ízletes tavaszi spenóttöltelékkel gazdagítjuk, és tortaként sütjük meg.


Fotó: Hemző Károly

Spenótos
fasírttorta

Hozzávalók 4 személyre:

A
B
C
D
E
F

1. A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe. A töltelékhez a spenótot megtisztítjuk, enyhén sós, bő vízben 3 percig főzzük (A), szűrőkanállal hideg vízbe szedjük (B), majd krumplinyomóval alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet (C). A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, darabosra törjük, hozzáadjuk a spenótot, 1 tojást, a tejfölt, ízlés szerint sót, borsot és 1 csipetnyi frissen reszelt szerecsendiót (D), jól összedolgozzuk.

2. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk, és megfonnyasztjuk az olajban, majd a kinyomkodott zsemlékkel, 1 tojással és a finomra vágott petrezselyemmel együtt a darált húshoz adjuk, sóval, borssal fűszerezzük.

3. Egy 24 cm-es kerek sütőedényt kikenünk a vajjal/margarinnal és meghintünk a zsemlemorzsával. Aljára simítjuk a húsmassza felét (E), arra a spenótot, majd középen egy kissé felmagasítva a maradék húsmasszát (F). 180 °C-ra előmelegített sütőben 45-60 percig sütjük.

4. A salátához a paradicsomokat megmossuk, a mozzarellát lecsepegtetjük, mindkettőt 1/2 cm vékonyan felszeleteljük, majd kissé egymásra csúsztatva lapos tálra rendezzük, és a bazsalikomlevélkékkel vidámítjuk.

5. A tortát hagyjuk langyosra hűlni, aztán elnegyedeljük vagy karcsú gerezdekre szeljük, és lapostányérra csúsztatjuk. Közvetlenül tálalás előtt meghintjük a salátát  sóval, frissen őrölt borssal, valamint az olívaolajjal, és a fasírt köreteként kínáljuk. Friss házikenyér, bagett, sokmagos péksütemény illik hozzá.

Tippek:

Melegen is finom, ez esetben tálalás előtt 10 percig pihentetjük, hogy szépen tudjuk szeletelni. Párolt zöldséget, burgonyapürét, hasábburgonyát, illetve nagy tál friss idénysalátát adhatunk mellé.

Italajánlat:

Száraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 45 perc

Energiatartalom:

625 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Tonhalas-rukolás
pulykarolád – hideg

Spenótos
omlett-tekercs

Illatos hússal
töltött cukkini

Zöldséges rétes

Töltött paradicsom
szicíliai módra

Fasírtmuffin

Szalámis édeskömény-
sárgarépa saláta

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Zöldborsós-szalámis
rántottahasáb

Grépfrút-dió-
póré saláta

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: