2018. november 18.
Jenő napja van

KÖRETEK > Zöldségköretek


Fotó: Hemző Károly

Tavaszi
zöldségfelfújt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 csokor újhagyma
  • 250 g zsenge sárgarépa
  • 250 g fehér- és zöldspárga vegyesen
  • diónyi vaj/margarin a tálhoz
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 100 g edami vagy gouda sajt
  • 2 tojás
  • 120 g finomliszt
  • só, őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • 20 g reszelt parmezán sajt

1. Az újhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk (ha a répák valóban zsengék, azaz vékony a héjuk, elegendő, ha csak alaposan megmossuk, esetleg megsikáljuk őket). A hagymaszálakat 8-10 cm-es zöldjükkel együtt vastagabb, a sárgarépákat vékony, kissé rézsútos karikákra vágjuk. A fehérspárgát burgonyahámozóval meghámozzuk (a zöldet nem kell!), a sípok fás szárvégét leválasztjuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk.

2. Az összes zöldséget forrásban lévő, enyhén sós vízbe dobjuk, az újraforrástól számított 3 percig főzzük. Szűrőlapáttal hideg vízbe szedjük, 2 perc múlva leszűrjük, és konyharuhára terítve szikkadni hagyjuk. Kikenünk vajjal/margarinnal egy közepes méretű, mélyebb sütőtálat. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

3. A tejet és a tejszínt összeöntjük, az edami/gouda sajtot megreszeljük. A tojásokat és a tejszínes tejet simára-csomómentesre keverjük a liszttel. Sózzuk, borsozzuk, 1-2 csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, végül beleforgatjuk a parmezán sajtot és az edami/gouda sajt felét.

4. A masszát a zöldség tetejére öntjük-simítjuk, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és középső bordamagasságon enyhe pirulásig sütjük (25-30 perc). Mint a felfújtak általában, gyorsan összeesik, ezért ajánlatos mihamarabb tálalni. Könnyű, tápláló egytálételként vagy köretként kínálhatjuk.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

405 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tatárbifsztek

Spenótos
rakott krumpli

Zöldséges
sörpalacsinta

Spárgamimóza
sajtmártással

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Spárgás
tojáslepény

Spenótos-
tojásos rétes

Pulykacomb zöldborsós-
sonkás muffinnal

Tavaszi
zöldségfelfújt

Ráksaláta
narancskehelyben

Zöldséges
rizibizi

Pecsenyelibamáj-
pástétom
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: