2018. december 11.
Árpád napja van

HALÉTELEK > Tengeri halak és a tenger gyümölcsei

Ez a tésztaétel a klasszikus olasz „aglio-olio-peperoncino” gazdagabb változata.


Fotó: Hemző Károly

Fokhagymás-csípős
metélt garnélával

Hozzávalók 4 személyre:

1. A citromlével és 1 kk. sóval felforralunk 2 liter vizet, beledobjuk a rákocskákat (mélyhűtött állapotban). Amint feljönnek a víz színére, szűrőkanállal hideg vízbe szedjük, majd leszűrjük és papírkendőre terítve felitatjuk róluk a nedvességet.

2. A fokhagymát meghámozzuk és vékony szeletekre gyaluljuk, a csípős paprikát ollóval felkarikázzuk (az étel alapíze meglehetősen csípős). Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beledobjuk a fokhagymát, de csak addig sütjük, amíg egy kis színt kap, szűrőkanállal azonnal kiemeljük (ha megég, keserű lesz!). Az olajba forgatjuk a paprikát és a rákot, folyamatosan kevergetve-rázogatva mindössze 3 percig sütjük, végül visszatesszük bele a fokhagymát, és fedő alatt melegen tartjuk.

3. Enyhén sós, bő vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, azonnal a rákhoz adjuk, lazán, de alaposan összekeverjük. Meghintjük a finomra aprított bazsalikommal, ízlés szerint frissen őrölt borssal, és azonnal tálaljuk. Voltaképpen (a halas tésztákhoz hasonlóan) nem illik hozzá sajt, de ha mégis adunk hozzá, az lehetőleg reszelt parmezán vagy érlelt juhsajt legyen.

Italajánlat:

Száraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc

Energiatartalom:

445 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spenótos-
lazacos gnocchi

Halfilé
mandulás morzsában

Tonhalas-tojásos
krumplisaláta

Rizssaláta
a tenger gyümölcseivel

Citromos halkrém

Kagylós spagetti
nápolyi módra

Avokádós
tonhalsaláta

Ráksaláta
narancskehelyben

Tengerész és
padlizsános pizza

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Lazacos-rukolás
omlett

Fokhagymás-csípős
penne rákkal
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: