2018. május 28.
Emil, Csanád napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Hemző Károly

Csirkecomb gombás
spárgaraguval

Hozzávalók 4 személyre:

1. A csirkecombokat megmossuk, lecsepegtetjük, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, majd műanyag dobozba vagy üveg-/porcelántálba fektetjük, meglocsoljuk az olívaolajjal, lefedjük, és a hűtőszekrényben 4 órán (még jobb, ha egy éjszakán) át pácoljuk.

2. A csirkecombokat sütőedénybe tesszük, megöntözzük a páccal, alájuk öntjük a bort. Lefedjük, 180 °C-os sütőben 30-35 percig pároljuk, végül fedetlenül ropogósra pirítjuk (további 20-25 perc).

3. A körethez a krumplit alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. A szalonnaszeleteket félbevágjuk, belegöngyöljük a krumplikat, és fogvájóval megtűzzük. Zsiradék nélkül körbepirítjuk, majd mérsékelt tűzön, félig lefedve puhára pároljuk-sütjük.

4. A fehérspárgát meghámozzuk, aztán a hámozatlan zöldspárgával együtt megmossuk, a fás szárvégeket levágjuk. 4-5 cm-es hosszúságban leválasztjuk a spárgafejeket, a szárakat 2-4 cm-es darabokra aprózzuk. Az újhagymát és a gombát megtisztítjuk, a hagymát felkarikázzuk (8-10 cm-t a zöldjéből is), a gombát felszeleteljük.

5. Megfonnnyasztjuk 2 ek. olívaolajban a hagymát, rádobjuk a gombát, megszórjuk egy kevés sóval és borssal, élénk tűzön 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a felaprózott spárgát, fedő alatt, mérsékelt tűzön 5 percig pároljuk, aztán tetejére szórjuk a spárgafejeket, de többször már nem keverjük meg (a spárgafejek percek alatt megpuhulnak és törékenyek!), további 5 percig pároljuk.

6. A paradicsomokat ujjnyi széles csíkokban, csigaszerűen meghámozzuk, szorosan feltekerve rózsákat formálunk belőlük. A csirkecombokat és a krumplit tálra rendezzük megszórjuk néhány csipet finomra vágott petrezselyemmel, végül paradicsomrózsákkal, zöldfűszerekkel vidámítjuk. A spárgaragut nem túl mély tálba szedjük, meghintjük a maradék petrezselyemmel, és a hús köreteként mihamarabb tálaljuk.

Italajánlat:

Száraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra
+ 4-12 óra pácolási idő

Energiatartalom:

365 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Olasz
krumplisaláta

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Krémsajtos-
olívás papucs

Spenótkrémmel
töltött tojás

Spenótos
omlett-tekercs

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Krumplisaláta
pesztóöntettel

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Fasírtmuffin
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: