2017. május 1.
Fülöp napja van

LEVESEK > Levesek hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Tavaszi karalábéleves
tojással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 zsenge karalábé ( 400 g)
  • 1 csokor újhagyma
  • 4 szem retek
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 12-16 szál snidling
  • 1 ek. olaj
  • 2 zöldségleveskocka
  • 200 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
  • 2 tojás
  • só, bors
  • 2 dl főzőtejszín vagy tejföl
  • 2 púpozott ek. rétesliszt vagy rizsliszt
  • 2-3 ek. citromlé

1. A karalábékat meghámozzuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. 2-3 zsenge karalábélevél szárát és középső levélerét kivágjuk, a többit vékony csíkokra metéljük. Az újhagymaszálakat és a retekszemeket megtisztítjuk, a hagymaszálakat egy kevés zöldjükkel együtt finomra vágjuk. A petrezselymet és a snidlinget leöblítjük, a petrezselyem levélkéit lecsipkedjük, finomra vágjuk.

2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Rádobjuk a karalábéleveleket, a petrezselyem felét, a karalábét, élénk tűzön 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük 1,2 liter vízzel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Hozzáadjuk (ha mélyhűtött, fagyos állapotban) a zöldborsót, és fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet puhára főzzük.

3. A tojásokat erősen sós vízben 8 percig főzzük, hideg vízbe merítve éppen csak lehűtjük, meghámozzuk. A retekszemeket karcsú gerezdekre/vastagabb karikákra vágjuk.

4. Elkeverjük a főzőtejszínben a rétes-/rizslisztet, behabarjuk vele a levest, szelíd tűzön 3-4 percig forraljuk, ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, citromlével savanyítjuk, végül beleforgatjuk a maradék petrezselymet. A levest mélytányérokba szedjük, tetejét a retekkel, a félbevágott tojásokkal és snidlinggel vidámítjuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

270 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spenótos pulykarolád

Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Sajtos reteksaláta

Tavaszi
vegyes saláta

Zöldfűszeres
túrókrémlabdák

Gazdag
tavaszi saláta

Tavaszi vegyes saláta
korallöntettel

Gazdag rizssaláta
tojással

Retek-krumpli-
rukola saláta

Sajtkrémes
mártogató

Zöldborsós újhagyma-
krémleves retekkel

Hagymaleves
sajtos-diós bagettel
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: