2017. április 30.
Katalin, Kitti napja van

LEVESEK > Levesek hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Tárkonyos
spárgás zöldségleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 g zöldspárga
  • 1 közepes, zsenge karalábé
  • 200 g burgonya
  • 4-5 zsenge sárgarépa (250 g)
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 10-12 friss vagy 1/4 kk. őrölt tárkonylevél
  • 2 ek. olaj
  • 2 zöldségleveskocka
  • 150 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
  • 2 csapott ek. rétes- vagy rizsliszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1-2 ek. tárkonyecet

1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A spárgasípok fás végét eltávolítjuk (a zöldspárgát nem kell meghámozni!), a fejeket félretesszük, a spárgaszálakat 3-4 cm-es darabokra aprítjuk.

2. A karalábét és a burgonyát apró kockákra, a sárgarépákat és az újhagymaszálakat (8-10 cm-es zöldjükkel együtt) karikákra vágjuk. A petrezselymet és a tárkonyt leöblítjük, levélkéiket lecsipkedjük, finomra aprítjuk.

3. Megfonnyasztjuk az olajban az újhagymát, rádobjuk a zöldségeket, 2 percig élénk tűzön pirítjuk, aztán hozzáadjuk az elmorzsolt leveskockákat, felöntjük 1,2 liter vízzel, és felforraljuk. Beletesszük (ha mélyhűtött, fagyos állapotban) a zöldborsót, 1 kk. kivételével a zöldfűszereket, majd mérsékelt tűzön, fedő alatt az egészet puhára főzzük (20-25 perc). A spárgafejeket csak a főzés utolsó 8 percében adjuk a leveshez, hogy épségben maradjanak.

4. A rétes-/rizslisztet elkeverjük a tejszínnel és 2 merőkanál főzőlével, a leveshez öntjük, és mindössze 2-3 percig forraljuk. Tárkonyecettel savanyítjuk, ízlés szerint utánasózzuk, frissen őrölt borssal és a félretett zöldfűszerekkel illatosítjuk.

Tippek:

Ha konzervet használunk, a leszűrt és felaprózott spárgát csak a főzés végén, a mélyhűtöttet a többi zöldséggel egyidejűleg adjuk a leveshez.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

301 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Szalonnás-hagymás
sült krumpli, avagy
bécsi fiákerpecsenye

Pulykacomb zöldborsós-
sonkás muffinnal

Sonkás táska
és stangli

Zöldborsós
karalábéleves tojással

Spárgás
tojáslepény

Spárgakrémhab

Zöldséges
rizibizi

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Zöldséges
krumplileves

Tavaszi
csirkeraguleves

Ráksaláta
paradicsomkehelyben
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: