2017. február 28.
Elemér napja van

LEVESEK > Levesek hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Tárkonyos
spárgás zöldségleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 g zöldspárga
  • 1 közepes, zsenge karalábé
  • 200 g burgonya
  • 4-5 zsenge sárgarépa (250 g)
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 10-12 friss vagy 1/4 kk. őrölt tárkonylevél
  • 2 ek. olaj
  • 2 zöldségleveskocka
  • 150 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
  • 2 csapott ek. rétes- vagy rizsliszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1-2 ek. tárkonyecet

1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A spárgasípok fás végét eltávolítjuk (a zöldspárgát nem kell meghámozni!), a fejeket félretesszük, a spárgaszálakat 3-4 cm-es darabokra aprítjuk.

2. A karalábét és a burgonyát apró kockákra, a sárgarépákat és az újhagymaszálakat (8-10 cm-es zöldjükkel együtt) karikákra vágjuk. A petrezselymet és a tárkonyt leöblítjük, levélkéiket lecsipkedjük, finomra aprítjuk.

3. Megfonnyasztjuk az olajban az újhagymát, rádobjuk a zöldségeket, 2 percig élénk tűzön pirítjuk, aztán hozzáadjuk az elmorzsolt leveskockákat, felöntjük 1,2 liter vízzel, és felforraljuk. Beletesszük (ha mélyhűtött, fagyos állapotban) a zöldborsót, 1 kk. kivételével a zöldfűszereket, majd mérsékelt tűzön, fedő alatt az egészet puhára főzzük (20-25 perc). A spárgafejeket csak a főzés utolsó 8 percében adjuk a leveshez, hogy épségben maradjanak.

4. A rétes-/rizslisztet elkeverjük a tejszínnel és 2 merőkanál főzőlével, a leveshez öntjük, és mindössze 2-3 percig forraljuk. Tárkonyecettel savanyítjuk, ízlés szerint utánasózzuk, frissen őrölt borssal és a félretett zöldfűszerekkel illatosítjuk.

Tippek:

Ha konzervet használunk, a leszűrt és felaprózott spárgát csak a főzés végén, a mélyhűtöttet a többi zöldséggel egyidejűleg adjuk a leveshez.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

301 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Szalonnás-hagymás
sült krumpli, avagy
bécsi fiákerpecsenye

Gazdag spárgás
zöldségleves

Gazdag rizssaláta
tojással

Spárga tojásos
zöld morzsával

Zöldséges
krumplileves

Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával

Spárgamimóza
sajtmártással

Zöldborsós
karalábéleves tojással

Tavaszi
csirkeraguleves

Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Zöldséges
rizibizi

Spárgás rizsleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: