2018. május 28.
Emil, Csanád napja van

SÜTEMÉNYEK > Kelt tészták


Fotó: Elendel

Csokoládés-
epres csiga

Hozzávalók 12 csigához:

  • A kelt tésztához:
  • 1+2 dl langyos tej
  • 1 kk.+60 g kristálycukor
  • 25 g élesztő
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 2 tojássárgája
  • 30 g olvasztott vaj/margarin + a formához
  • 250 g finomliszt
  • Továbbá:
  • 200 g eper + a díszítéshez
  • 100 g étcsokoládé
  • 40 g lágy + 40 g vaj/margarin
  • 4 ek. porcukor + a szóráshoz
  • néhány citromfű- vagy mentabóbita

1. A kelt tésztához 1 dl tejben 1 kk. cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a felsorolt hozzávalókkal együtt a tálba szitált liszthez adjuk. Hólyagosra dagasztjuk, letakarjuk, és a kétszeresére kelesztjük (25-30 perc).

2. A töltelékhez az epret megmossuk, megtisztítjuk, és a csokoládéhoz hasonlóan apróra felkockázzuk.

3. Lisztezett deszkán 25x55 cm-es lapra nyújtjuk a tésztát. A hosszanti széleken 3-3 cm-t szabadon hagyva megkenjük 40 g lágy vajjal/margarinnal, megszórjuk 4 ek. porcukorral, az eperrel és a csokoládéval. Feltekerjük, 3-4 cm-es darabokra vágjuk, és némi távolságot tartva vajjal/margarinnal kikent 1 nagyobb vagy 2 kisebb sütőedénybe ültetjük őket. Körbekenjük a maradék 40 g felolvasztott vajjal/margarinnal, letakarjuk, és addig kelesztjük, amíg a csigák teljesen kitöltik a formát (25-30 perc).

4. 200 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. 15 percig a formában pihentetjük, aztán rácsra csúsztatjuk, hagyjuk kihűlni. Tálaláskor meghintjük fátyolnyi porcukorral, és csigákra bontva vagy szeletekre vágva, néhány szép szem eperrel, citromfűvel díszítjük.

Italajánlat:

Kávé, cappuccino, tea vagy édes pezsgő

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

3 óra

Energiatartalom:

320 kcal/darab

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás túrókocka

Almás párna

Sajtkrémes
mártogató

Húsvéti zöldséges
tojásaszpik

Sajtos-sonkás
papucs

Sonkás-tojásos
tavaszi saláta

Túrós zöldségtorta

Spenótos papucs

Spenótkrémmel
töltött tojás

Mimóza
tojássaláta

Sonkás táska
és stangli

Gazdag rizssaláta
tojással
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: