2017. augusztus 17.
Jácint napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Köretsaláták


Fotó: Hemző Károly

Zöldborsós
újkrumplisaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg apró szemű újkrumpli
  • só, bors
  • 400 g zöldborsó (200 g tisztított/mélyhűtött)
  • 100 g rukola
  • 1 dús szál menta
  • 1 csokor újhagyma
  • 250 g koktélparadicsom
  • 1 szál petrezselyem
  • 500 g natúr görög joghurt
  • 2 ek. balzsamecet
  • 1-2 csipet kristálycukor
  • 1 kk.+1-2 csipet curry

1. A krumplit megmossuk, enyhén sós vízben, héjában puhára főzzük (15-18 perc), majd leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, meghámozzuk. A zöldborsót kifejtjük, leöblítjük, 1/2 dl forrásban lévő vízbe dobjuk (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), 4-5 percig főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni.

2. A rukolát megmossuk, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk, a hosszú, illetve kemény szárakat leválasztjuk, nem túl mély tálba terítjük. A mentát leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, leveleit lecsipkedjük, felaprózzuk, és a rukola tetejére szórjuk.

3. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A paradicsomokat megmossuk, majd a krumpliszemekkel együtt félbe-negyedbe vágjuk. Az egészet lazán összekeverjük, hozzáadjuk a zöldborsót, szép változatosan a rukola tetejére szórjuk, végül petrezselyemmel díszítjük. Ha nem fogyasztjuk el azonnal, lazán, de gondosan betakarjuk, és hidegre tesszük.

4. Az öntethez simára keverjük a joghurtot a balzsamecettel, a cukorral/édesítőszerrel, 1 kk. curryporral, ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal. Tálkába szedjük, tetejét 1-2 csipet curryporral és mentabóbitával díszítjük, de a látvány kedvéért csak az asztalnál, tálaláskor keverjük a salátához. Önmagában is remek egytálsaláta, de kínálhatjuk mártás nélkül készült húsok, halak köreteként is.

Tippek:

Az öntetet gazdagíthatjuk 3-4 ek. light majonézzel, 1-2 kk. szójaszószal és/vagy frissen kinyomott citromlével is.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

361 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Tejszínben sült
újkrumpli

Diós-sajtos
saláta

Dijoni hagymasaláta

Almás-majonézes
krumplisaláta

Krumplisaláta
túrókrémmel

Szalonnás-zöldborsós
újkrumpli

Körtés-diós
zellersaláta

Hagymás zöldbab-
burgonyasaláta

Rokfortos-körtés
köménysaláta

Krumplisaláta
pesztóöntettel

Pulykacomb zöldborsós-
sonkás muffinnal
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: