2017. december 13.
Luca napja van

HÚSÉTELEK > Pulykahússal

A cordon bleu (ejtsd: kordon blő), azaz kék szalag eredetileg a francia
Szentlélek-rend jelvényének tartozéka volt, de francia „vizeken-ízeken” többfélét
jelent: olykor a leggyorsabb óceánjáró hajó kitüntetését, olykor a nagyon
ügyes szakácsot, olykor pedig, mint ezúttal is, a főtt sonkával és sajttal töltött,
rántott borjúszeletet.


Fotó: Hemző Károly

Sonkás-sajtos
rántott borjúszelet
Eredeti neve: Cordon bleu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagy szelet borjúcomb vagy pulykamell (180-200 g/db)
  • só, bors
  • 4 nagy szelet főtt, füstölt sonka
  • 4 nagy szelet edami sajt vagy trappista/füstölt sajt
  • 2 tojás
  • 80 g finomliszt
  • 200 g zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

1. A hússzeleteket leöblítjük, szárazra törölgetjük, folpackkal letakarjuk, kissé kiverjük, majd meghintjük sóval és frissen őrölt borssal. Mindegyikre 1-1 szelet sonkát és sajtot fektetünk, majd félbehajtjuk, és húsverővel erőteljesen „összekalapáljuk” az egymásra hajtott hússzéleket.

2. A tojásokat mélyebb tálba ütjük, egy kevés frissen őrölt borssal kissé felverjük. A lisztet és zsemlemorzsát 2 nem túl mély tálba szórjuk. A hússzeleteket lisztbe, tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk, lerázzuk róluk a felesleget.

3. Kétujjnyi olajat felforrósítunk, beletesszük a hússzeleteket, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön aranysárgára sütjük az egyik oldalukat (6-8 perc). Ezután megfordítjuk őket, és fedő nélkül ropogósra sütjük a másik oldalukat is (további 5-8 perc). Vigyázat, ha túl forró olajban, élénk tűzön sütjük a húst, külső bundája gyorsan megpirul, belül azonban nyers maradhat!

4. Többszörösen összehatjtott papírkendőre szedjük a hússzeleteket, felitatjuk róluk az olajat, majd tálra rendezzük, és salátalevelekkel, paradicsommal és/vagy citromgerezdekkel vidámítva azonnal-forrón tálaljuk. Rozmaringos sült krumpli, vegyes idénysaláta, ecetes savanyúság vagy savanykás gyümölcsbefőtt illik hozzá.

Italajánlat:

Száraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc

Energiatartalom:

528 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Pecsenyelibamáj-
pástétom

Joghurtos kukorica-
retek saláta

Tonhalas
krumplisaláta

Orosz
csirkehússaláta

Fasírtmuffin

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Körtés-diós
zellersaláta

Tésztában sült
vagdalt

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Tatárbifsztek

Ráksaláta
narancskehelyben

Tojásos
fasírttekercs
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: