2018. szeptember 21.
Máté napja van

HÚSÉTELEK > Pulykahússal

A cordon bleu (ejtsd: kordon blő), azaz kék szalag eredetileg a francia
Szentlélek-rend jelvényének tartozéka volt, de francia „vizeken-ízeken” többfélét
jelent: olykor a leggyorsabb óceánjáró hajó kitüntetését, olykor a nagyon
ügyes szakácsot, olykor pedig, mint ezúttal is, a főtt sonkával és sajttal töltött,
rántott borjúszeletet.


Fotó: Hemző Károly

Sonkás-sajtos
rántott borjúszelet
Eredeti neve: Cordon bleu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagy szelet borjúcomb vagy pulykamell (180-200 g/db)
  • só, bors
  • 4 nagy szelet főtt, füstölt sonka
  • 4 nagy szelet edami sajt vagy trappista/füstölt sajt
  • 2 tojás
  • 80 g finomliszt
  • 200 g zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

1. A hússzeleteket leöblítjük, szárazra törölgetjük, folpackkal letakarjuk, kissé kiverjük, majd meghintjük sóval és frissen őrölt borssal. Mindegyikre 1-1 szelet sonkát és sajtot fektetünk, majd félbehajtjuk, és húsverővel erőteljesen „összekalapáljuk” az egymásra hajtott hússzéleket.

2. A tojásokat mélyebb tálba ütjük, egy kevés frissen őrölt borssal kissé felverjük. A lisztet és zsemlemorzsát 2 nem túl mély tálba szórjuk. A hússzeleteket lisztbe, tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk, lerázzuk róluk a felesleget.

3. Kétujjnyi olajat felforrósítunk, beletesszük a hússzeleteket, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön aranysárgára sütjük az egyik oldalukat (6-8 perc). Ezután megfordítjuk őket, és fedő nélkül ropogósra sütjük a másik oldalukat is (további 5-8 perc). Vigyázat, ha túl forró olajban, élénk tűzön sütjük a húst, külső bundája gyorsan megpirul, belül azonban nyers maradhat!

4. Többszörösen összehatjtott papírkendőre szedjük a hússzeleteket, felitatjuk róluk az olajat, majd tálra rendezzük, és salátalevelekkel, paradicsommal és/vagy citromgerezdekkel vidámítva azonnal-forrón tálaljuk. Rozmaringos sült krumpli, vegyes idénysaláta, ecetes savanyúság vagy savanykás gyümölcsbefőtt illik hozzá.

Italajánlat:

Száraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc

Energiatartalom:

528 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Burgundiai
rokfortos körte

Tonhalas
krumplisaláta

Ráksaláta
narancskehelyben

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Orosz
csirkehússaláta

Tojásos
fasírttekercs

Erdeigomba-
torta

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Spenótos papucs

Joghurtos kukorica-
retek saláta

Fasírtmuffin

Tatárbifsztek
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: