2017. június 23.
Zoltán napja van

TÉSZTAÉTELEK > Gnocchik és galuskák


Fotó: Hemző Károly

Spenótos galuska
paradicsommártással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g spenót
  • 2 szál friss bazsalikom
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 3+2 ek. (classico) olívaolaj
  • 2 doboz darabolt konzervparadicsom (400 g/doboz)
  • 1 babérlevél
  • 1/2 kk. kristálycukor
  • 1/2 kk. csípős paprikakrém
  • 2-2,5 dl tej
  • 2 tojás
  • só, bors
  • 400 g finomliszt

1. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, és csak annyi vízzel amennyi a leveleken marad, nagyobb edényben, fedő alatt megfonnyasztjuk. Leszűrjük, alaposan kinyomkodjuk és finomra vágjuk.

2. A mártáshoz a bazsalikomot leöblítjük, lerázzuk róla  vizet, levélkéit lecsipkedjük, 4 bóbitát félreteszünk a díszítéshez, a többit finomra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, megmossuk, a hagymát finomra aprítjuk, és megfonnyasztjuk 3 ek. olajban. Hozzáadjuk a paradicsomot levével együtt, a babérlevelet, a cukrot, a paprikakrémet és az áttört fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd félig lefedve, mérsékelt tűzön sűrűre főzzük, végül beleforgatjuk a bazsalikomot.

3. A galuskához 2 dl tejben eldolgozzuk a tojásokat, ízlés szerint sót, néhány tekerésnyi borsot, és a spenóttal együtt a liszthez keverjük (ha túl sűrű-kemény volna, még egy kevés tejjel vagy vízzel lazítjuk). Forrásban lévő, enyhén sós, bő vízbe szaggatjuk a masszát, azután leszűrjük, mély tálba csúsztatjuk, és lazán összekeverjük a maradék 2 ek. olajjal.

4. A galuskát mélytányérokba szedjük, tetejére halmozzuk az arányosan elosztott paradicsommártást, és a bazsalikombóbitákkal díszítve tálaljuk. Reszelt parmezán vagy érlelt juhsajtot kínálhatunk hozzá, de anélkül is finom!

Tippek:

Gyorsabb, ha 400 g mélyhűtött spenótpüréből készítjük: előzőleg szobahőmérsékleten (vagy mikróban) hagyjuk felengedni, leöntjük alóla a lét, majd szitakanálban alaposan kinyomkodjuk, a többi ugyanaz.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

563 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tonhalas
krumplisaláta

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Lencsés-
spenótos rizottó

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Spenótos-
tojásos rétes

Spenótkrémmel
töltött tojás

Spenótos
omlett-tekercs

Krémsajtos-
olívás papucs

Spenótos
palacsintatorta

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Fasírtmuffin
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: