2018. december 15.
Valér napja van

LEVESEK > Gyümölcslevesek


Fotó: Hemző Károly

Kapros cseresznye-
egres leves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g érett cseresznye
  • 300 g nem túl érett egres
  • 4-5 szál kapor
  • 1/2 (bio)citrom
  • 1 kisujjnyi fahéj
  • 5-6 szegfűszeg
  • 100 g kristálycukor
  • 1 dl muskotályos fehérbor
  • 1 ek. étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor
  • 200 g tejföl
  • 3 ek. cseresznyepálinka

1. A gyümölcsöket megmossuk, a cseresznyét kimagozzuk, az egres szárvégét és szakállkáját eltávolítjuk. A kaprot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, néhány szálat félreteszünk a díszítéshez, a többit a szárak kivételével finomra vágjuk. A citromot megmossuk, a felét felkarikázzuk. A fahéjat eltördeljük, és a szegfűszeggel együtt teatojásba zárjuk.

2. A gyümölcsöket kisebb fazékba tesszük, felöntjük 8 dl vízzel, felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot, 1 csipet sót, a kaprot, a citromkarikákat, a teatojást, és 5 percig főzzük, végül kiemelünk a levesből 4 evőkanálnyi gyümölcsöt a díszítéshez.

3. Elkeverjük a borban az étkezési keményítőt, majd a tejfölt. Eltávolítjuk a levesből a citromkarikákat és a teatojást, hozzáadjuk a tejfölös habarást, összeforraljuk. Botmixerrel az egészet simára turmixoljuk, ízlés szerint citromlével savanyítjuk, utánaédesítjük, végül visszatesszük bele a félretett darabos gyümölcsöt, és hagyjuk egészen kihűlni. Tálaláskor elkeverjük benne a cseresznyepálinkát, és a félretett kaporszálakkal díszítjük. Jól behűtve az igazi!

Fontos:

Ha gyerek is kap belőle, a pálinkát természetesen elhagyjuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
3-4 óra hűlési idő

Energiatartalom:

325 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sonkás táska
és stangli

Cseresznye-egres
tortácskák

Szalonnás-hagymás
sült krumpli, avagy
bécsi fiákerpecsenye

Zöldségleves
májgaluskával

Spárga tojásos
zöld morzsával

Hideg
sárgabarackleves

Hideg dinnyeleves

Narancskrémleves

Korhely
lencseleves

Húsos
kelkáposztaleves

Hideg
nektarinleves

Kolbászos-zöldséges
kelkáposztaleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: