2018. december 11.
Árpád napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Köretsaláták

Ennek a salátának fő hozzávalóit az Újvilág ajándékának tekinthetjük.
Markáns ízvilága valódi élmény az ínyenceknek, hirtelen sült vagy grillezett
húsok mellé ajánljuk.


Fotó: Hemző Károly

Kolumbusz-saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 doboz konzerv vörös bab (400 g)
  • 2 cső főtt vagy 1 doboz konzerv csemegekukorica (350-400 g)
  • 1/2-1/2 közepes, piros, zöld és sárga húsú paprika
  • 300 g koktélparadicsom
  • 1 nagy fej fehér salátahagyma
  • 3 ek. citromlé vagy fehérborecet
  • só, bors
  • csípős paprikakrém
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 ek. (extra vergine) olívaolaj
  • 2 szál menta

1. A babot és a kukoricát szűrőtálba csúsztatjuk, bő vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük (ha friss főtt kukoricából készítjük, a kihűlt csöveket kettétörjük, sima felükre állítva körben levágjuk a torzsákról a kukoricaszemeket). A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A paprikákat apró kockákra, a paradicsomokat félbe, a hagymát finomra vágjuk.

2. Az öntethez a citromlét/borecetet mélyebb tálba öntjük, oldódásig keverünk benne 1/4 kk. sót, ízlés szerint frissen őrölt borssal, csípős paprikakrémmel és áttört fokhagymával fűszerezzük, végül apránként beledolgozzuk az olívaolajat (az étel alapíze enyhén csípős).

3. A hagymát nem túl mély tálba terítjük, kisebb-nagyobb halmokban tetejére púpozzuk a kukoricát, a paradicsomot és a babot, majd – a színek érvényesülésére ügyelve – megszórjuk a paprikakockákkal. Meglocsoljuk az öntettel, lazán letakarjuk, fél órát pihentetjük.

4. Fogyasztás előtt a mentát leöblítjük, 8-10 levélkével körbedíszítjük a tál szegélyét, a maradékot vékony csíkokra szeljük, és a saláta tetejére hintjük. A szépség kedvéért csak az asztalnál keverjük össze. Friss bagett, sokmagos kenyér/péksütemény illik hozzá.

Tippek:

– Készíthetjük friss fejteni való babból is.
– Gazdagíthatjuk 1-2 gerezdekre szelt kemény tojással, olajos tonhaldarabkákkal, apróra felkockázott sonkával, főtt tarjával is.

Italajánlat:

Félszáraz borok, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

25 perc
+ 30 perc érlelési idő

Energiatartalom:

259 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Mediterrán saláta

Sült cukkinisaláta

Mentás-zöldséges
kuszkuszsaláta

Kolumbusz-saláta

A leveles salátákról

Mediterrán krumplisaláta

Paradicsomos-
rokfortos cukkinisaláta

Tarka saláta
kertifűöntettel

Dinnyés-zöldbabos
krumplisaláta

Körtés-diós
zellersaláta

Marinált zöldségek

Görög saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: