2017. október 23.
Gyöngyi napja van

ELŐÉTELEK > Meleg előételek


Fotó: Hemző Károly

Padlizsán
pizzasütő módra

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 közepes (200 g/db) padlizsán
  • só, bors
  • 250 g paradicsom
  • 1 piros húsú vagy paradicsompaprika
  • 20-25 kimagozott olívabogyó
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4+1 ek. olaj
  • 1/4 kk. szárított oregánó
  • 10-12 bazsalikomlevél
  • 4-8 koktélparadicsom

1. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, mélyen, pogácsaszerűen bekockázzuk, 1 órára erősen besózzuk. A paradicsomokat forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, levüket-magjaikat eltávolítjuk, és a paprikával együtt vékony csíkokra szeljük. Az olívabogyókat (8-12 szem kivételével) darabosra vágjuk.

2. A hagymát felkarikázzuk és megfonnyasztjuk 4 ek. olajban. Rádobjuk a paradicsomot, a paprikát, az áttört fokhagymát és az olívabogyót, hozzáadjuk az oregánót, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, és mérsékelt tűzön, félig lefedve sűrűre főzzük (15-20 perc).

3. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. 1 ek. olajjal kikenünk egy nagyobb tepsit. A padlizsánokat leöblítjük, kinyomkodjuk belőlük a vizet, majd vágott felükkel lefelé a tepsibe fektetjük, és félpuhára sütjük (kb. 15 perc). Óvatosan megfordítjuk őket, tetejükre simítjuk a paradicsomragut, majd további 12-15 percig sütjük.

4. Tálaláskor lapos tálra sorakoztatjuk a padlizsánokat, a félretett olívabogyókkal, a bazsalikomlevélkékkel és a  felezett koktélparadicsomokkal díszítjük. Az esetleg kimaradt ragut külön tálkában kínáljuk. Hidegen is kitűnő! Rövid makarónit (penne), orsótésztát (fusilli) adhatunk hozzá.

Tippek:

Sütéskor megszórhatjuk a tetejét 100-150 g apróra felkockázott vagy durvára reszelt mozzarella sajttal.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

2 óra

Energiatartalom:

190 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Krumplipüré-
sütőtök köret

Spárgás
tojáslepény

Spenótos-
tojásos rétes

Tésztával töltött
padlizsán

Paradicsomos-
sajtos palacsinta

Zöldbabcsokor
paprikával

Szalonnás
zöldbabköret

Padlizsán
tükörtojással

Zöldborsós-szalámis
rántottahasáb

Erdeigomba-
torta

Babos zöldségragu
polentával

Spenótos
palacsintatorta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: