2018. október 17.
Hedvig napja van

EGYTÁLÉTELEK > Tálban > Rakottasok


Fotó: Hemző Károly

Cukkinimuszaka

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg zsenge cukkini
  • só, bors
  • olaj a sütéshez
  • 2+4 tojás
  • 100 g finomliszt
  • 200 g nyers, füstölt sonka
  • 500 g krémtehéntúró vagy ricotta
  • 5 dl tej
  • diónyi vaj/margarin
  • 2 ek. zsemlemorzsa

1. A cukkinikat megmossuk, két végüket levágjuk, hámozatlanul, hosszanti irányban 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk. 10 percre besózzuk, majd papírkendővel felitatjuk róluk a nedvességet. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 2-3 ujjnyi olajat, 2 tojást kissé felverünk. A cukkiniszeleteket lisztbe, majd a tojásba forgatjuk, és az olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük, végül többszörösen összehajtogatott papírkendőre terítjük.

2. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. Az öntethez a sonkát apróra felkockázzuk. 4 tojást kissé felverünk a tejjel, 1/3 részét félretesszük, a többit simára keverjük a túróval, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül hozzáadjuk a sonkát.

3. Kikenünk vajjal/margarinnal és beszórunk zsemlemorzsával egy négyszögletes tűzálló tálat. Aljára fektetünk egy sor cukkiniszeletet, megkenjük néhány kanál túrómasszával, majd ismét cukkini-túrómassza-cukkini következik (a tetejére cukkini kerüljön). Ráöntjük a félretett tojásos tejet, és a forró sütőben 40-45 percig, pirulásig sütjük. Mivel felfújtként viselkedik, azonnal tálaljuk, mert hamar összeesik.

Változatok:

– A masszába és a rakottas tetejére reszelt aromás juh-, füstölt-, vagy parmezánsajtot is szórhatunk.
– Azonos módon elősütött padlizsánnal, burgonyával is készíthetjük.

Italajánlat:

Könnyű, száraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc

Energiatartalom:

503 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás-besameles
káposztatorta

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Babos zöldségragu
polentával

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Túrós zöldségtorta

Krémsajtos-
olívás papucs

Fasírtmuffin

Illatos hússal
töltött cukkini

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Spenótos
palacsintatorta

Ájult imám, avagy
fahéjas töltött padlizsán

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: