2018. szeptember 18.
Diána napja van

EGYTÁLÉTELEK > Tálban > Rakottasok

Ha így nyáridőben valami gyors, könnyű, ámde finom ételre vágyunk,
ez az egytálétel biztosan kedvünkre való lesz: egyszerűen tepsibe terítjük
a felprózott zöldségeket és az előre bepácolt csirkét, amely aztán szinte
magától megsül a sütőben. 


Fotó: Hemző Károly

Kukoricás
tepsis csirkesült

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagyobb (200 g/db) csirkecomb
  • 1 ek. szárnyasfűszer-keverék
  • 2+2 ek. olaj
  • 800 g apró szemű krumpli
  • 2 nagy fej főzőhagyma
  • 4-8 gerezd fokhagyma
  • 500 g paradicsom
  • 1 kisebb, hegyes-csípős paprika
  • 1 piros húsú paprika
  • 2 cső zsenge kukorica
  • 1 kk. provence-i fűszerkeverék
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 2-3 szál petrezselyem
  • néhány bazsalikomlevél

1. Előző este leöblítjük a csirkecombokat, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk 2 ek. olajjal, lefedjük és 12 órán át (sütésig) a hűtőszekrényben pácoljuk.

2. Másnap 10-15 percre beáztatjuk a krumplit hideg vízbe. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymákat és a paradicsomokat karcsú gerezdekre szeljük, a paprikaféléket felkarikázzuk. A kukoricacsöveket 3-4 cm-es karikákra vágjuk.

3. A krumplit alaposan megmossuk, héjastól félbe-negyedbe vágjuk, nagyobb tepsibe terítjük. Tetejére szórjuk a hagymát, a fokhagymagerezdeket, a kukoricát és a kétféle paprikát, kissé megsózzuk, összekeverjük 2 ek. olajjal és a hús alól leöntött páccal. Elrendezzük rajta a csirkecombokat, a közökbe szórjuk a paradicsomot, végül meghintjük a provence-i fűszerkeverékkel, és alájuk öntjük a bort.

4. Alufóliával letakarjuk, 200 °C-os sütőben 30-35 percig pároljuk. A combokat a tepsinél valamivel nagyobb sütőrácsra emeljük, a zöldséget pedig megkeverjük. A tepsi peremére helyezzük a csirkecombokkal megrakott rácsot, visszatesszük a sütőbe, és az egészet pirosra sütjük (25-35 perc). A zöldséget tálba terítjük, tetejére rendezzük a combokat, finomra vágott petrezselyemmel és bazsalikommal díszítve mihamarabb tálaljuk.

Italajánlat:

Száraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc
+ 12 óra pácolási idő

Energiatartalom:

515 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 8 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 8 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tésztával töltött
padlizsán

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Spenótos
rakott krumpli

Almás-besameles
káposztatorta

Waldorf-saláta

Kenyértorta
pizzasütő módra

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Körtés-diós
zellersaláta

Avokádókrém
paprikaladikban

Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Kolumbusz-saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: