2017. október 21.
Orsolya napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Hemző Károly

Pirított csirkemáj
cukkinis paradicsommártással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g csirkemáj (szív nélkül)
  • 500 g cukkini
  • 500 g paradicsom
  • 3-4 szál friss majoránna
  • 2 nagy fej hagyma (300 g)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. csípős paprikakrém
  • 5 ek. (classico) olívaolaj
  • só, bors
  • 2 ek. finomliszt
  • 4 ek. balzsamecet
  • 1 dl félszáraz fehérbor
  • 2-3 szál petrezselyem

1. A májdarabokat leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük, megszabadítjuk a hártyáktól-inaktól, és félbe-negyedbe vágjuk. A cukkinik két végét leválasztjuk, nem túl vékony karikákra szeljük. A paradicsomot meghámozzuk, felaprózzuk. A majoránnát leöblítjük, levélkéit finomra vágjuk. A hagymákat és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát vékonyan felkarikázzuk.

2. Felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a hagymát, és mérsékelt tűzön üvegesre fonnyasztjuk. A felét (az olaj felével együtt) serpenyőbe szedjük, félretesszük. A maradékban átsütjük a cukkinit, hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikakrémet, ízlés szerint sót és borsot, félig lefedve 10 percig főzzük.

3. A májdarabokat lisztbe forgatjuk. A serpenyőben félretett hagymás olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a májat, meghintjük a majoránnával, és körbepirítjuk (3-4 perc). Meglocsoljuk a balzsamecettel, élénk tűzön elpárologtatjuk, hozzáöntjük a bort, megszórjuk frissen őrölt borssal, jól összeforraljuk, és csak a végén sózzuk.

4. A májat a mártással együtt nem túl mély tálra halmozzuk, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. A cukkinis mártást külön tálban, forrón kínáljuk. Burgonyaköret, friss kenyér illik hozzá.

Tippek:

– Bár a csirkemáj hidegen is finom, azért mégiscsak frissen az igazi, ezért érdemes a sütést közvetlenül tálalás előttre időzíteni. A sütési időt tanácsos megtartani, mert a túlsült máj megkeményedik, és közel sem olyan ízletes, mint a rózsaszínűre sült.
– Ha tartalmasabbra szeretnénk, készíthetünk hozzá sós vízben főtt petrezselymes, vagy (előzőleg) héjában megfőzött, majd kevés olajban átsütött krumplit is.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy könnyű vörösbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

351 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Túrós zöldségtorta

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Tonhalas
krumplisaláta

Zöldbabos-
paradicsomos babsaláta

Grépfrútos-brokkolis
csirkesaláta

Spenótos-
tojásos rétes

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Spenótos
omlett-tekercs

Sonkás-málnás
cukkinisaláta

Spenótkrémmel
töltött tojás

Mandarinos-májas
zellerfalatkák
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: