2017. június 23.
Zoltán napja van

ELŐÉTELEK > Meleg előételek


Fotó: Hemző Károly

Gombás
palacsintabatyu

Hozzávalók 4 személyre:

  • A palacsintához:
  • 2 dl tej
  • 3 tojás
  • 150 g finomliszt
  • buborékos ásványvíz vagy szódavíz
  • 2 ek. olaj
  • Továbbá:
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6-8 zsályalevél
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 250 g barna sampinyon vagy erdei gomba
  • 100 g cukkini
  • 1/2 piros húsú (paradicsom-) paprika
  • 8 újhagyma szára
  • 2 ek. olaj
  • só, bors
  • 2 tojás
  • 12-16 fekete olívabogyó
  • 4 paradicsom
  • 1 dús szál bazsalikom

1. A palacsintamasszához elhabarjuk a tejben a tojásokat és 1 csipet sót, a liszthez keverjük, (ha túl sűrű, buborékos ásvány-/szódavízzel hígítjuk) lefedjük, és fél órát pihentetjük.

2. Közben a töltelékhez a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát, a zsályát és a petrezselymet finomra, a gombát, a cukkinit és a paprikát apró kockákra vágjuk. A hagymaszárakat leforrázzuk, hideg vízbe merítjük, konyharuhára terítve szikkadni hagyjuk.

3. A felforrósított olajban 1 percig pirítjuk a zsályaleveleket, félretesszük. Az olajba dobjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, 1 perc múlva a gombát, a cukkinit és a paprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, élénk tűzön, folyamatosan keverve félpuhára, ropogósra sütjük, levét elfőzzük. Megszórjuk a petrezselyemmel, ráöntjük a kissé felvert tojásokat, és rezgősre sütjük.

4. Egy közepes méretű serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, a többit a masszához keverjük és 8 (személyenként 2) palacsintát sütünk belőle. Egyenként kompótostálkába terítjük őket, közepükbe halmozzuk a tölteléket, szegélyüket összefogjuk, megkötözzük a hagymaszárakkal.

5. Tálalás előtt lapos tűzálló tálra sorakoztatjuk a batyukat, és sütőben/mikróban néhány perc alatt átforrósítjuk. Olívabogyókkal, paradicsomgerezdekkel, bazsalikommal gazdagítva kínáljuk. Kitűnő vendégváró!

Változatok:

Gomba helyett felaprózott csirkemájjal is készíthetjük.

Italajánlat:

Száraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

142 kcal/darab

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Avokádókrémes
fánkfalatkák

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Káposztás
palacsinta

Erdeigomba-
torta

Tonhalas
krumplisaláta

Zöldséges
sörpalacsinta

Paradicsomos-
sajtos palacsinta

Sonkás
spárgagratin

Ráksaláta
narancskehelyben

Bolognai
palacsintatekercs

Tatárbifsztek
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: