2017. október 21.
Orsolya napja van

SÜTEMÉNYEK > Omlós tészták

Gyors, könnyű, kiadós – igazi friss, nyárias íz!


Fotó: Hemző Károly

Diós málnatorta

Hozzávalók 12 szelethez:

  • Az omlós tésztához:
  • 150 g finomliszt
  • 60 g vaj/margarin + a formához
  • 50 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 1/2 (bio)citrom reszelt héja
  • 1 tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 750 g málna
  • 2 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 1 csipet só
  • 40 g vaj/margarin
  • 40+80 g porcukor
  • 120 g dió
  • 30 g zsemlemorzsa
  • vaníliás porcukor a szóráshoz

1. A felsorolt hozzávalókból elkészítjük az omlós tésztát, cipót formálunk belőle, folpackba csomagoljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe. Egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kikenünk vajjal/margarinnal. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

2. A tésztát lisztezett munkalapon 26-28 cm-es korongra nyújtjuk, a tortaformába terítjük, oldalán 2 ujjnyira felmagasítjuk. Alját villával sűrűn megszurkáljuk, és 10 percig sütjük, kissé hűlni hagyjuk (a sütőt melegen tartjuk).

3. A töltelékhez a málnát megtisztítjuk (nem mossuk meg!), 24-28 szemet félreteszünk a díszítéshez. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A vajat/margarint habosra keverjük 40 g porcukorral, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, apránként a darált diót, végül óvatosan a tojáshabot.

4. Megszórjuk a tésztalapot a zsemlemorzsával, beterítjük a málnával, meghintjük a vaníliás cukorral elkevert 80 g porcukorral, végül bevonjuk a diós masszával, és további 35-40 percig sütjük (tűpróba!).

5. A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd lehúzzuk róla a tortakarikát, és rácsra csúsztatva hagyjuk egészen kihűlni. Tálaláskor lapos tálra emeljük a tortát, tetejét megszórjuk vaníliás porcukorral, és körbedíszítjük a félretett málnaszemekkel.

Italajánlat:

Kávé, cappuccino, desszertbor, édes pezsgő

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc

Energiatartalom:

218 kcal/szelet

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Korhely
lencseleves

Szalonnás-hagymás
sült krumpli, avagy
bécsi fiákerpecsenye

Hideg
nektarinleves

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Szilvás rózsatorta

Zöldségleves májgaluskával

Csokoládés-
narancsos szív

Kolbászos-zöldséges
kelkáposztaleves

Húsos
kelkáposztaleves

Almás párna

Almás túrókocka

Tárkonyos
spárgás zöldségleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: