2018. február 23.
Alfréd napja van

SÜTEMÉNYEK > Omlós tészták

Gyors, könnyű, kiadós – igazi friss, nyárias íz!


Fotó: Hemző Károly

Diós málnatorta

Hozzávalók 12 szelethez:

  • Az omlós tésztához:
  • 150 g finomliszt
  • 60 g vaj/margarin + a formához
  • 50 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 1/2 (bio)citrom reszelt héja
  • 1 tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 750 g málna
  • 2 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 1 csipet só
  • 40 g vaj/margarin
  • 40+80 g porcukor
  • 120 g dió
  • 30 g zsemlemorzsa
  • vaníliás porcukor a szóráshoz

1. A felsorolt hozzávalókból elkészítjük az omlós tésztát, cipót formálunk belőle, folpackba csomagoljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe. Egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kikenünk vajjal/margarinnal. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

2. A tésztát lisztezett munkalapon 26-28 cm-es korongra nyújtjuk, a tortaformába terítjük, oldalán 2 ujjnyira felmagasítjuk. Alját villával sűrűn megszurkáljuk, és 10 percig sütjük, kissé hűlni hagyjuk (a sütőt melegen tartjuk).

3. A töltelékhez a málnát megtisztítjuk (nem mossuk meg!), 24-28 szemet félreteszünk a díszítéshez. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A vajat/margarint habosra keverjük 40 g porcukorral, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, apránként a darált diót, végül óvatosan a tojáshabot.

4. Megszórjuk a tésztalapot a zsemlemorzsával, beterítjük a málnával, meghintjük a vaníliás cukorral elkevert 80 g porcukorral, végül bevonjuk a diós masszával, és további 35-40 percig sütjük (tűpróba!).

5. A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd lehúzzuk róla a tortakarikát, és rácsra csúsztatva hagyjuk egészen kihűlni. Tálaláskor lapos tálra emeljük a tortát, tetejét megszórjuk vaníliás porcukorral, és körbedíszítjük a félretett málnaszemekkel.

Italajánlat:

Kávé, cappuccino, desszertbor, édes pezsgő

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc

Energiatartalom:

218 kcal/szelet

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tárkonyos
spárgás zöldségleves

Spárga tojásos
zöld morzsával

Bécsi
krumplisaláta

Sonkás táska
és stangli

Zöldségleves májgaluskával

Hideg
nektarinleves

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Húsos
kelkáposztaleves

Tiroli szalonnás
zsemlegombóc

Szilvás rózsatorta

Cseresznye-egres
tortácskák

Almás túrókocka
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: