2017. december 13.
Luca napja van

EGYTÁLÉTELEK > Fazékban


Fotó: Hemző Károly

Káposztás-
paradicsomos csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg zsenge káposzta
  • 1 nagy csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 közepes paradicsom
  • 80 g bacon vagy szeletelt szalonna
  • 4 nagyobb csirkecomb
  • só, bors
  • 2 ek. finomliszt
  • 2 ek. olaj
  • 2 szál friss majoránna
  • 1 dl félszáraz fehérbor
  • 1 szál bazsalikom vagy petrezselyem

1. A káposzta külső leveleit lehántjuk, a káposztafejet megmossuk, elnegyedeljük, torzsáját ékelő mozdulattal kivágjuk, ujjnyi széles csíkokra szeleteljük. Az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az újhagymát 10-12 cm-es zöldjével együtt felkarikázzuk. A kaprot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, szárát eltávolítjuk, néhány szál kivételével finomra vágjuk. A paradicsomokat leöblítjük, szárcsonkjukat kiemeljük, gerezdekre szeljük. A bacont/szalonnát vékony csíkokra-kockákra aprózzuk.

2. A csirkecombokat megmossuk, felitatjuk róluk a vizet, alsó és felső combokra vágjuk. Bedörzsöljük sóval, meghintjük frissen őrölt borssal és fátyolnyi liszttel.

3. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, körbepirítjuk benne a húsdarabokat, félretesszük. A zsiradékba dobjuk a bacont/szalonnát, 2 perc múlva hozzáadjuk az újhagymát és az áttört fokhagymát, aztán beleforgatjuk a káposztát, és a leöblített, lecsipkedett majoránnalevelekkel ízesítjük. Aláöntjük a bort, tetejére fektetjük az elősütött combdarabokat, majd fedő alatt az egészet puhára pároljuk (25-30 perc).

4. Levesszük az ételről a fedőt, élénk tűzön kissé elfőzzük a levét, hozzáadjuk a paradicsom kétharmadát, és 4-5 percig forraljuk. Nem túl mély tálba szedjük, a maradék paradicsommal és a bazsalikom-/petrezselyemlevélkékkel díszítve kínáljuk. További köretként petrezselymes párolt rizs vagy burgonyapüré illik hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

420 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Burgundiai
rokfortos körte

Ráksaláta
narancskehelyben

Joghurtos kukorica-
retek saláta

Tatárbifsztek

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Spenótos
rakott krumpli

Csirkés
Waldorf-saláta

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Csirkemájpástétom –
francia specialitás

Orosz
csirkehússaláta

Spenótos papucs
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: