2017. október 21.
Orsolya napja van

ITALOK > Hideg italok


Fotó: Hemző Károly

Spanyol
gyümölcsbólé
Eredeti neve: Sangria

Hozzávalók 8 pohárhoz:

  • 2 nagy (bio)narancs
  • 1 (bio)citrom
  • 2 őszibarack
  • 7 dl félédes vörösbor
  • 1 dl brandy
  • 1 szál menta
  • 7 dl jól behűtött száraz pezsgő vagy habzóbor
  • néhány darab jégkocka

1. Fogyasztás előtt egy nappal a narancsot és a citromot forró, folyó víz alatt gondosan megmossuk. Szárazra töröljük, héjastul felkarikázzuk, és egy 3-4 literes kancsóba, bólés kehelybe vagy üvegtálba tesszük. Az őszibarackokat forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, kimagozzuk, gerezdekre szeljük és a kehelybe szórjuk. Meglocsoljuk a borral és a brandyvel, beletesszük a megmosott mentaszálat, letakarjuk, legalább 10-12 órára behűtjük.

2. Tálaláskor felöntjük a pezsgővel/habzóborral, és bólés poharakban vagy vörösboros gömbkelyhekben, jégkockák kíséretében kínáljuk.

Tippek:

Más gyümölcsökkel is készíthető; alkoholmentes változatához elhagyjuk a brandyt, a bor helyett piros szőlőlét használunk, és pezsgő helyett buborékos ásványvízzel „lazítjuk", a többi ugyanaz.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

25 perc
+ 24 óra hűlési idő

Energiatartalom:

165 kcal/pohár

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Spanyol
italkorcsolya-falatkák

Kagylósalátával töltött
paradicsom

Ráksaláta
narancskehelyben

Illatos hússal
töltött cukkini

Mozzarellás
sült paprika

Olívás
paradicsomsaláta

Mediterrán krumplisaláta

Padlizsános-krumplis
paradicsomsaláta

Zöldbabcsokor
paprikával

Mentás
uborka-citrusbólé
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: