2018. május 28.
Emil, Csanád napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Villás finomságok

Remek vendégváró, hiszen előző nap elkészíthetjűk, hagyjuk teljesen kihűlni,
majd fóliába csomagolva másnapig a hűtőben tartjuk. Tálalás előtt nem túl
vékonyan felszeleteljük, tálra rendezzük, és vegyes saláta kíséretében kínáljuk.


Fotó: Elendel

Tonhalas-rukolás
pulykarolád – hideg

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2 doboz tonhal olívaolajban (160 g/doboz)
  • 80 g olajos aszalt paradicsom
  • 4 ek. kapribogyó (sós lében)
  • 150 g rukola + a díszítéshez
  • 2 nagyobb szelet pulykamellfilé (400 g/db)
  • 200 g gépsonka
  • só, bors
  • 2 ek. (classico) olívaolaj
  • 2 ek. vaj/margarin
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1-2 kemény paradicsom

1. A töltelékhez a tonhalat, az aszalt paradicsomot és a kapribogyót leszűrjük, a paradicsom felét felkockázzuk, a maradékot pedig a tonhallal, a kapribogyóval, 2 ek. tonhalolajjal és egy kevés borssal péppé turmixoljuk. A rukolát megmossuk, kicentrifugázzuk, 2 nagy csipetet félreteszünk a díszítéshez.

2. A húszeleteket folpackkal letakarva szelíden kiverjük-elvékonyítjuk (a fóliát eltávolítjuk), szabályos téglalap alakúra igazítjuk. A hosszanti széleken 5-5 cm-t szabadon hagyva beterítjük őket az arányosan elosztott sonkaszeletekkel, közepükre púpozzuk a tölteléket, a felkockázott paradicsomot és a rukolát. Szorosan feltekerjük, sonkaszerűen megkötözzük, bedörzsöljük sóval és borssal.

3. Serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat és a vajat/margarint, körbepirítjuk benne a roládokat, sütőpapírral bélelt tepsire emeljük, alufóliával lazán letakarjuk, és 180 °C-os sütőben 30 percig sütjük.

4. Kivesszük a hústekercseket a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, aztán lehántjuk róluk a zsineget, és nem túl vékonyan felszeleteljük. Csinosan tálra rendezzük, a félretett rukolával és a gerezdekre szelt paradicsommal díszítve tálaljuk.

Változatok:

Melegen is kínálhatjuk:
A sütőből kivett roládokat alufólia alatt 10-12 percig pihentetjük, majd lehántjuk róluk a zsineget, és nem túl vékonyan, kissé rézsútosan felszeleteljük. Miközben a hús pihen, elkészítjük a mártást: összeforraljuk a pecsenyelét 2 dl száraz fehérborral, átszűrjük, hozzáadunk 1 ek. kapribogyót, majd 1/2 dl hideg vízben eldolgozott 1 ek. étkezési keményítőt, és éppen csak besűrítjük. Külön csészébe szedve, melegen kínáljuk. Rizibizi, tejszínes-szerecsendiós burgonyapüré illik hozzá.

Italajánlat:

Száraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra
+ a hűlési idő

Energiatartalom:

334 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Hideg pulykasült
mediterrán salátával

Kagylósalátával töltött
paradicsom

Töltött paradicsom
tonhalas salátával

Zöldbabcsokor
paprikával

Zöldborsós-szalámis
rántottahasáb

Tonhalas-babos
paradicsomsaláta

Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Fasírtmuffin

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Zöldséges rétes

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Tonhalas
krumplisaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: