2018. szeptember 24.
Gellért napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Villás finomságok

Remek vendégváró, hiszen előző nap elkészíthetjűk, hagyjuk teljesen kihűlni,
majd fóliába csomagolva másnapig a hűtőben tartjuk. Tálalás előtt nem túl
vékonyan felszeleteljük, tálra rendezzük, és vegyes saláta kíséretében kínáljuk.


Fotó: Elendel

Tonhalas-rukolás
pulykarolád – hideg

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2 doboz tonhal olívaolajban (160 g/doboz)
  • 80 g olajos aszalt paradicsom
  • 4 ek. kapribogyó (sós lében)
  • 150 g rukola + a díszítéshez
  • 2 nagyobb szelet pulykamellfilé (400 g/db)
  • 200 g gépsonka
  • só, bors
  • 2 ek. (classico) olívaolaj
  • 2 ek. vaj/margarin
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1-2 kemény paradicsom

1. A töltelékhez a tonhalat, az aszalt paradicsomot és a kapribogyót leszűrjük, a paradicsom felét felkockázzuk, a maradékot pedig a tonhallal, a kapribogyóval, 2 ek. tonhalolajjal és egy kevés borssal péppé turmixoljuk. A rukolát megmossuk, kicentrifugázzuk, 2 nagy csipetet félreteszünk a díszítéshez.

2. A húszeleteket folpackkal letakarva szelíden kiverjük-elvékonyítjuk (a fóliát eltávolítjuk), szabályos téglalap alakúra igazítjuk. A hosszanti széleken 5-5 cm-t szabadon hagyva beterítjük őket az arányosan elosztott sonkaszeletekkel, közepükre púpozzuk a tölteléket, a felkockázott paradicsomot és a rukolát. Szorosan feltekerjük, sonkaszerűen megkötözzük, bedörzsöljük sóval és borssal.

3. Serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat és a vajat/margarint, körbepirítjuk benne a roládokat, sütőpapírral bélelt tepsire emeljük, alufóliával lazán letakarjuk, és 180 °C-os sütőben 30 percig sütjük.

4. Kivesszük a hústekercseket a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, aztán lehántjuk róluk a zsineget, és nem túl vékonyan felszeleteljük. Csinosan tálra rendezzük, a félretett rukolával és a gerezdekre szelt paradicsommal díszítve tálaljuk.

Változatok:

Melegen is kínálhatjuk:
A sütőből kivett roládokat alufólia alatt 10-12 percig pihentetjük, majd lehántjuk róluk a zsineget, és nem túl vékonyan, kissé rézsútosan felszeleteljük. Miközben a hús pihen, elkészítjük a mártást: összeforraljuk a pecsenyelét 2 dl száraz fehérborral, átszűrjük, hozzáadunk 1 ek. kapribogyót, majd 1/2 dl hideg vízben eldolgozott 1 ek. étkezési keményítőt, és éppen csak besűrítjük. Külön csészébe szedve, melegen kínáljuk. Rizibizi, tejszínes-szerecsendiós burgonyapüré illik hozzá.

Italajánlat:

Száraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra
+ a hűlési idő

Energiatartalom:

334 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Kagylósalátával töltött
paradicsom

Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Fasírtmuffin

Bazsalikomos-
paprikás pulykatekercs

Töltött paradicsom
szicíliai módra

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Illatos hússal
töltött cukkini

Tonhalas
krumplisaláta

Erdeigomba-
torta

Töltött paradicsom
tonhalas salátával

Zöldbabcsokor
paprikával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: