2017. október 17.
Hedvig napja van

HÚSÉTELEK > Sertéshússal

Aligha van ízletesebb falat a jól bepácolt-fűszerezett, szabad tűzön sült
húsoknál, amelyek karakterét a kellemesen füstös íz adja meg. Ez a sütőben készült változat valamivel egyszerűbb, és arra az esetre is remek, ha félő,
hogy az eső elmossa a partit.


Fotó: Hemző Károly

Fodros sertésnyársak
zöldbabkörettel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 vékony szelet (600 g) sertéscomb
  • 1 ek. grillfűszersó
  • 2 dús szál bazsalikom
  • 2 közepes fej hagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 8 szelet bacon vagy füstölt szalonna
  • só, bors
  • 2 ek. olaj
  • 1 dl fehérbor
  • 8 db 20 cm-es bambuszpálcika
  • A körethez:
  • 600 g zöld hüvelyű bab
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hegyes, csípős paprika
  • 1 piros húsú paprika
  • 80 g nyers füstölt tarja
  • 2 ek. olaj
  • só, bors

1. A hússzeleteket kissé kiverjük, mindegyiket 2-3 hosszanti csíkra vágjuk és megszórjuk fűszersóval. A bazsalikomot leöblítjük, leveleit lecsipkedjük (néhány bóbitát félreteszünk a díszítéshez). A hagymákat és a fokhagymát meghámozzuk (a körethez valókat is), 2 hagymát gerezdekre szelünk.

2. Minden húscsíkra 4-5 bazsalikomlevelet és 1 szelet szalonnát fektetünk, harmonikaszerűen „összehajtogatjuk", bambuszpálcikával megtűzzük, meghintjük sóval és borssal.

3. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megkapatjuk benne a húsnyársakat. Sütőtálba sorakoztatjuk, meglocsoljuk a pecsenyelével, alájuk öntjük a bort, melléjük dobjuk a hagymagerezdeket és a fokhagymát. Alufóliával letakarjuk, 180 °C-os sütőben 30 percig pároljuk, majd fedetlenül 15-20 percig sütjük.

4. A körethez a zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk, és 2-3 cm-es darabokra aprózzuk. A maradék 1 hagymát finomra vágjuk. A kétféle paprikát kicsumázzuk, a hegyes paprika ereit-magjait a kívánt csípősség mértékében eltávolítjuk, illetve meghagyjuk, mindkettőt vékony karikákra szeljük. Mérsékelt tűzön megpirítjuk az apróra felkockázott tarját, rádobjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, fedő alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, valamint a paprikaféléket, ízlés szerint sót, borsot, és fedő alatt ropogósra pároljuk (kb. 20 perc).

5. A nyársakat tálra rendezzük, köréjük szedjük a zöldbabot, a félretett bazsalikommal díszítjük, és a zsírtalanított pecsenyealj társaságában kínáljuk. További köretként héjában sült vagy petrezselymes burgonyát adhatunk mellé.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc

Energiatartalom:

458 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Hagymás zöldbab-
burgonyasaláta

Nizzai saláta

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Tatárbifsztek

Spenótos papucs

Dinnyés-zöldbabos
krumplisaláta

Illatos hússal
töltött cukkini

Halkrémes
uborkakosárka

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Zöldbabos-paradicsomos
krumplisaláta

Ráksaláta
narancskehelyben

Erdeigomba-
torta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: