2017. október 21.
Orsolya napja van

EGYTÁLÉTELEK > Fazékban


Fotó: Hemző Károly

Zöldbabos
pulykagulyás

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g kicsontozott felső pulykacomb (bőr nélkül)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom + a díszítéshez
  • 1 zöldpaprika
  • 4 ek. olaj
  • 1 kk. pirospaprika
  • 1 kk. csípős paprikakrém
  • só, bors
  • 800 g zöld hüvelyű bab (ceruzabab)
  • 200 g tejföl
  • 1 szál friss vagy 1/2 kk. szárított borsikafű

1. A húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A paradicsomot és a zöldpaprikát leöblítjük, a paradicsomot meghámozzuk, a paprikát kicsumázzuk, mindkettőt felaprózzuk.

2. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajban a hagymát, rádobjuk a húst, élénk tűzön néhány percig pirítjuk-pörköljük. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a paprikakrémet, a paradicsomot, a zöldpaprikát, egy kevés sót, és mérsékelt tűzön, fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (30-35 perc).

3. A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, 4-5 cm-es darabokra vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzaadjuk a borsikafüvet, egy kevés sót, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük. Leszűrjük, jól lecsepegetetjük, a húshoz adjuk, éppen csak összeforraljuk. Tetejét meglocsoljuk a felforrósított tejföllel, végül borsikafűvel vagy petrezselyemmel és paradicsommal díszítve tálaljuk. Friss kenyér illik hozzá.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

480 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tavaszi saláta
pulykacsíkokkal

Zöldbabcsokor
paprikával

Babos-rizses
húsgombócok

Dinnyés-zöldbabos
krumplisaláta

Hagymás zöldbab-
burgonyasaláta

Zöldbabos-
paradicsomos babsaláta

Marinált zöldségek

Zöldséges
húsgombócok

Pulykacomb zöldborsós-
sonkás muffinnal

Krumplisaláta
pesztóöntettel

Tonhalas-rukolás
pulykarolád – hideg

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: