2018. szeptember 21.
Máté napja van

LEVESEK > Levesek hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Zöldséges
krumplileves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 300 g zöldborsó (150 g tisztított/mélyhűtött)
  • 500 g burgonya
  • 250 g sárgarépa
  • 2 kis fej főzőhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. (bio) zöldséges ételízesítő
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • szerecsendió
  • 1 szál petrezselyem

1. A zöldborsót hüvelyéből kifejtjük, leöblítjük (150 g tisztított/mélyhűtött zöldborsóra van szükségünk). A burgonyát, sárgarépát, hagymát és fokhagymát meghámozzuk, megmossuk. A hagymát és a fokhagymát finomra, a burgonyát és a sárgarépát apró kockákra vágjuk.

2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyaszjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Rádobjuk a burgonyát és a sárgarépát, élénk tűzön 1 percig pirítjuk, aztán meghintjük az ételízesítővel, felöntjük 1,2 liter vízzel, és félrebillentett fedő alatt, 15 percig főzzük.

3. A leveshez adjuk a zöldborsót, további 12-15 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük a levesből a zöldség 1/3-át, hozzáöntjük a tejszínt, és botmixerrel krémmé zúzzuk. Éppen csak felforraljuk, ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk és 1-2 csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval illatosítjuk. Visszatesszük bele a darabos zöldséget, átforrósítjuk, és petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk. Külön tálkában zsiradék nélkül pirított zsemlekockákat, sült tésztaborsót kínálhatunk hozzá.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

266 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Spárgás
tojáslepény

Tavaszi
zöld leves

Sajtkrémes
mártogató

Francia
zöldséges lecsó

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Tejszínben sült
újkrumpli

Tonhalas
krumplisaláta

Dijoni hagymasaláta

Diós-sajtos
saláta

Hagymás zöldbab-
burgonyasaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: