2017. június 29.
Péter, Pál napja van

LEVESEK > Levesek hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Zöldséges
krumplileves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 300 g zöldborsó (150 g tisztított/mélyhűtött)
  • 500 g burgonya
  • 250 g sárgarépa
  • 2 kis fej főzőhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. (bio) zöldséges ételízesítő
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • szerecsendió
  • 1 szál petrezselyem

1. A zöldborsót hüvelyéből kifejtjük, leöblítjük (150 g tisztított/mélyhűtött zöldborsóra van szükségünk). A burgonyát, sárgarépát, hagymát és fokhagymát meghámozzuk, megmossuk. A hagymát és a fokhagymát finomra, a burgonyát és a sárgarépát apró kockákra vágjuk.

2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyaszjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Rádobjuk a burgonyát és a sárgarépát, élénk tűzön 1 percig pirítjuk, aztán meghintjük az ételízesítővel, felöntjük 1,2 liter vízzel, és félrebillentett fedő alatt, 15 percig főzzük.

3. A leveshez adjuk a zöldborsót, további 12-15 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük a levesből a zöldség 1/3-át, hozzáöntjük a tejszínt, és botmixerrel krémmé zúzzuk. Éppen csak felforraljuk, ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk és 1-2 csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval illatosítjuk. Visszatesszük bele a darabos zöldséget, átforrósítjuk, és petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk. Külön tálkában zsiradék nélkül pirított zsemlekockákat, sült tésztaborsót kínálhatunk hozzá.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

266 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tejszínben sült
újkrumpli

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Pulykacomb zöldborsós-
sonkás muffinnal

Diós-sajtos
saláta

Hagymás zöldbab-
burgonyasaláta

Zöldséges
húsgombócok

Francia
zöldséges lecsó

Gazdag rizssaláta
tojással

Tavaszi
zöld leves

Hagymaleves
sajtos-diós bagettel

Francia hagymás-
sonkás pite

Csészében sült
cukkinis krumplileves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: