2017. augusztus 23.
Bence napja van

LEVESEK > Levesek hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Zöldséges
krumplileves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 300 g zöldborsó (150 g tisztított/mélyhűtött)
  • 500 g burgonya
  • 250 g sárgarépa
  • 2 kis fej főzőhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. (bio) zöldséges ételízesítő
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • szerecsendió
  • 1 szál petrezselyem

1. A zöldborsót hüvelyéből kifejtjük, leöblítjük (150 g tisztított/mélyhűtött zöldborsóra van szükségünk). A burgonyát, sárgarépát, hagymát és fokhagymát meghámozzuk, megmossuk. A hagymát és a fokhagymát finomra, a burgonyát és a sárgarépát apró kockákra vágjuk.

2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyaszjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Rádobjuk a burgonyát és a sárgarépát, élénk tűzön 1 percig pirítjuk, aztán meghintjük az ételízesítővel, felöntjük 1,2 liter vízzel, és félrebillentett fedő alatt, 15 percig főzzük.

3. A leveshez adjuk a zöldborsót, további 12-15 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük a levesből a zöldség 1/3-át, hozzáöntjük a tejszínt, és botmixerrel krémmé zúzzuk. Éppen csak felforraljuk, ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk és 1-2 csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval illatosítjuk. Visszatesszük bele a darabos zöldséget, átforrósítjuk, és petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk. Külön tálkában zsiradék nélkül pirított zsemlekockákat, sült tésztaborsót kínálhatunk hozzá.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

266 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tonhalas
krumplisaláta

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Spárgás
tojáslepény

Zöldséges
húsgombócok

Gazdag rizssaláta
tojással

Hagymás zöldbab-
burgonyasaláta

Dijoni hagymasaláta

Diós-sajtos
saláta

Spenótos
töltött burgonya

Tavaszi
zöld leves

Francia hagymás-
sonkás pite

Pulykacomb zöldborsós-
sonkás muffinnal
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: