2017. február 22.
Gerzson napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Villás finomságok


Fotó: Hemző Károly

Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagyobb paradicsom
  • só, őrölt fehér bors
  • 150 g tisztított apró rák (mélyhűtött)
  • 2+1 ek. citromlé
  • 100 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 100 g kígyóuborka
  • 50 g majonéz
  • 4 ek. joghurt
  • 1 kk. mustár
  • 1 csipet porcukor
  • 6-8 bazsalikomlevél + 4 bóbita
  • 15-20 szál snidling
  • 1-2 szál kapor

1. A paradicsomokat megmossuk, kalapkájukat levágjuk, belsejüket kivájjuk, enyhén besózzuk, majd üregükkel lefelé fordítva 30 percig pihentetjük.

2. A rákokat (fagyos állapotban) 2 ek. citromlével ízesített, forrásban lévő vízbe dobjuk, 2 perc múlva leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A zöldborsót 2-3 ek. vízzel 3 percig pároljuk, leszűrjük, kihűtjük. A lilahagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, felét félretesszük, a többit összeforgatjuk 1 ek. citromlével és 1-2 csipet sóval. A kígyóuborkát apró kockákra vágjuk.

3. Elkeverjük a majonézt a joghurttal, a mustárral, a cukorral, ízlés szerint sóval, borssal és a felaprózott zöldfűszerekkel. 1 kk. zöldborsót és 4-8 formás rákocskát félreteszünk a díszítéshez, a többit a leszűrt hagymával együtt a majonézhez adjuk, és a szárazra törölt paradicsomok belsejébe töltjük.

4. Tetejüket a félretett zöldborsóval, hagymával és rákocskákkal vidámítjuk, tálra rendezzük, végül körbedíszítjük a paradicsomkalapkákkal, a hagymakarikákkal és a bazsalikombóbitákkal. Fogyasztásig hidegen tartjuk. Előételként, pirítós vagy friss péksütemény kíséretében tálaljuk.

Italajánlat:

Száraz fehérbor, pezsgő

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

185 kcal/darab

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sajtos reteksaláta

Tonhalas-rukolás
pulykarolád – hideg

Rokfortos-körtés
köménysaláta

Gazdag rizssaláta
tojással

Spenótos
omlett-tekercs

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Töltött paradicsom
tonhalas salátával

Tonhalas-babos
paradicsomsaláta

Ráksaláta
narancskehelyben

Rizssaláta
a tenger gyümölcseivel

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: