2017. december 11.
Árpád napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Hemző Károly

Májjal töltött csirkecomb
paradicsomsalátával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagyobb vagy 8 kisebb felső csirkecomb
  • 2 nagyobb vagy 4 kisebb csirkemáj (szív nélkül)
  • 1 ek. ételízesítő
  • 2 ek. olaj
  • 800 g burgonya
  • 1 közepes fej hagyma
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 kk. provence-i fűszerkeverék
  • 4-5 szál petrezselyem
  • A salátához:
  • 500 g paradicsom
  • 1 csokor újhagyma
  • 4 ek. (extra vergine) olívaolaj
  • 8-10 friss bazsalikomlevél

1. A felső csirkecombokat megmossuk, bőrös oldalukra fektetve felhasítjuk a húst, kivágjuk-kiemeljük belőlük a csontot, és bedörzsöljük ételízesítővel. A májakat leöblítjük, hártyáikat-inaikat eltávolítjuk, félbevágjuk, majd a csontok helyére fektetjük. A hússzéleket egymásra hajtjuk, fogvájóval vagy hústűvel megtűzzük, és 2 ek. felforrósított olajban hirtelen körbesütjük (3-4 perc).

2. A körethez a burgonyát meghámozzuk, félbe- vagy vastag szeletekre vágjuk, és csinos sütőedénybe terítjük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát felkarikázzuk, majd a kissé ellapított fokhagymagerezdekkel, valamint ízlés szerint sóval és borssal együtt lazán a burgonyához keverjük.

3. A burgonyaágy tetejére rendezzük a combokat, meghintjük a provence-i fűszerkeverékkel, meglocsoljuk a pecsenyelével, és 180 °C-ra előmelgített sütőben 45-50 perc alatt puhára-pirosra sütjük. Finomra vágott petrezselyemmel megszórva a sütőedényben tálaljuk.

4. A salátához a paradicsomot megmossuk, karcsú gerezdekre vágjuk, nem túl mély tálba szórjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprózott újhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megöntözzük az olívalajjal, és bazsalikommal díszítjük.

Italajánlat:

Könnyű száraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

520 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tavaszi
zöld leves

Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Diós-sajtos
saláta

Francia
zöldséges lecsó

Csirkemájpástétom –
francia specialitás

Spárgás
tojáslepény

Tejszínben sült
újkrumpli

Dijoni hagymasaláta

Pulykacomb zöldborsós-
sonkás muffinnal

Ananászos
csirkeragu

Francia hagymás-
sonkás pite

Spenótos
töltött burgonya
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: