2018. szeptember 18.
Diána napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Hemző Károly

Szilvás
pudingpohár

Hozzávalók 4 pohárhoz:

  • 500 g érett szilva
  • 150+40 g kristálycukor
  • 4 ek. citromlé
  • 1/4 kk. őrölt fahéj
  • 1/4 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1/2 dl félszáraz, testes vörösbor
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 1+4 dl tej
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 5 ek. rum
  • 1/2 tasak (5 g) habfixáló
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek. pirított mandulapálcika
  • 4 citromfű-vagy mentabóbita

1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, 150 g kristálycukorral, a citromlével és a fűszerekkel 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a borban elkevert a keményítőt, éppen csak besűrítjük (1 perc), majd hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük.

2. 1 dl hideg tejben eldolgozzuk pudingport és a vaníliás cukrot. 40 g cukorral felforralunk 4 dl tejet, habverővel folyamatosan keverve hozzáöntjük a pudingos tejet, és sima krémmé főzzük. Lehúzzuk a tűzről, gyakran megkeverve 5 percig hűlni hagyjuk, a rummal illatosítjuk.

3. 4 kisebb, tömzsi pohár aljára 2-2 ek. szilvamártást simítunk, tetejére szedjük az arányosan elosztott pudingot, és befedjük a maradék szilvamártással. Hosszú nyelű kiskanállal/kanálnyéllel több ponton, mélyen belehúzunk a krémbe, hogy cirmos mintázatot kapjunk. Hagyjuk egészen kihűlni, aztán folpackkal letakarjuk, és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.

4. Tálalás előtt felverjük a habfixálóval a tejszínt, habzsákba szedjük, dundi rózsákat nyomunk a krém tetejére. Meghintjük a pirított mandulával, végül citromfű-/mentabóbitákkal díszítjük. Könnyű és elronthatatlan!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

35 perc
+2 óra hűlési idő

Energiatartalom:

436 kcal/pohár

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sonkás-zöldséges
sütőtöktorta

Téli vitaminsaláta
nyers céklával

Karalábé-retek-
alma saláta

Almás-sajtos
vöröskáposztasaláta

Krumplisaláta
túrókrémmel

Húsos
lilahagymatorta

Sajtkrémes
mártogató

Sonkakrémes
töltött tojás

Karalábé-sárgarépa-
fasírt saláta

Gombás táska

Szerencsegomba
tojásból

Céklás-burgonyás
heringsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: