2017. december 11.
Árpád napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Köretsaláták


Fotó: Elendel

Krumplisaláta
pesztóöntettel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g vágott zöld hüvelyű bab (mélyhűtött)
  • 2,5 dl zöldségleves (kockából)
  • 80 g kész bazsalikompesztó
  • 4 ek. bazsalikomos balzsamecet
  • 4 ek. (extra vergine) olívaolaj
  • 1/2 kk. kristálycukor
  • 1-2 szál petrezselyem
  • néhány bazsalikombóbita
  • 200 g koktélparadicsom
  • 30 g parmezán sajt egyben

1. A krumplit megmossuk, héjában, enyhén sós, bő vízben puhára főzzük (20 perc), majd leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk. Közben 5 dl vizet felforralunk a meghámozott fokhagymagerezdekkel és egy kevés sóval, beledobjuk (fagyos állapotban) a zöldbabot, 7-8 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük.

2. Nagyobb-mélyebb tálban elkeverjük a zöldséglevest, a pesztót, a balzsamecetet és az olívaolajat, majd a cukorral, ízlés szerint sóval, frissen őrölt borssal fűszerezzük.

3. A krumplit meghámozzuk, kb. 3x3 cm-es kockákra vágjuk, a zöldbabbal együtt beleforgatjuk a pesztós öntetbe, letakarjuk, és szobahőmérsékleten, olykor megkeverve 30 percet pihentetjük. Közben a zöldfűszereket és a paradicsomokat leöblítjük, ez utóbbiakat elnegyedeljük, 8-10 gerezd kivételével a salátához adjuk.

4. Tálalás előtt lazán átkeverjük a salátát, burgonyahámozóval a tetejére gyaluljuk a parmezán sajtot, végül a félretett paradicsommal, bazsalikombóbitákkal és petrezselyemlevelekkel díszítjük. Remek egytálsaláta, de frissen sült szárnyashús mellé is kínálhatjuk.

Tippek:

– Ízesíthetjük 1 közepes fej vékonyan felkarikázott és citromlében érlelt lilahagymával is.
– Olívás vagy aszalt paradicsomos kenyeret adhatunk hozzá, amely még inkább kiemeli az étel mediterrán jellegét.

Italajánlat:

Félszáraz vörösbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

355 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Krumplisaláta
túrókrémmel

Zöldbabos-
paradicsomos babsaláta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Olasz
krumplisaláta

A leveles salátákról

Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Zöldbabcsokor
paprikával

Marinált zöldségek

Hagymás zöldbab-
burgonyasaláta

Dinnyés-zöldbabos
krumplisaláta

Mimóza
tojássaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: