2018. október 15.
Teréz napja van

LEVESEK > Levesek hússal


Fotó: Hemző Károly

Sonkás-zöldséges
nyári bableves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g fejteni való bab (tisztítva 200 g)
  • 200 g zöld hüvelyű zöldbab vagy ceruzabab
  • 150 g sárgarépa
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 karcsú ág borsikafű
  • 150 g burgonya
  • 200 g főtt sonka egyben
  • só, bors
  • 2 dl sovány (12%-os) tejföl
  • 1 ek. rizsliszt
  • 1-2 ek. citromlé

1. A babot kifejtjük, leöblítjük. A zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk, felaprózzuk. A sárgarépát, a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a sárgarépát felkarikázzuk.

2. A kétféle babot és a sárgarépát 1,2 liter enyhén sós vízbe dobjuk, az egészben hagyott hagymával, a fokhagymával és a leöblített borsikafűvel ízesítjük, mérsékelt tűzön félpuhára főzzük. Közben meghámozzuk és megmossuk a burgonyát, majd a sonkával együtt apróra felkockázzuk, a leveshez adjuk, az egészet puhára főzzük.

3. A tejfölben simára keverjük a rizslisztet, 1 merőkanál főzőlével hígítva a leveshez öntjük, összeforraljuk. Eltávolítjuk belőle a hagymát, fokhagymát és a borsikafüvet, frissen őrölt borssal, citromlével ízesítjük, és langymelegen vagy jól behűtve tálaljuk. Külön tálkában/csészében további tejfölt ahatunk hozzá.

Tippek:

Füstölt hús vagy csont zsírtalanított főzőlevével még finomabb, ez esetben bánjunk csínján a sóval!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

254 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tavaszi vegyes saláta
korallöntettel

Avokádókrém
paprikaladikban

Halszeletek almás
uborkamártásban

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Paradicsomos-
rokfortos cukkinisaláta

Francia zöldbabos
pulykaleves

Padlizsán
tükörtojással

Dinnyés-zöldbabos
krumplisaláta

Sonkás-málnás
cukkinisaláta

Gazdag
tavaszi saláta

Zöldbabos-
paradicsomos babsaláta

Zöldbabcsokor
paprikával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: