2017. október 18.
Lukács napja van

TÉSZTAÉTELEK > Tészták hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Gombás-sajtos
metélt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 g szárított erdei gomba
  • 1 karcsú póréhagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 400 g barna sampinyon gomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • 8-10 bazsalikomlevél + a díszítéshez
  • 4 ek. (classico) olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • 1 kk. ételízesítő
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 150 g márványsajt vagy rokfort
  • só, bors
  • 400 g fehér és zöld hosszúmetélt vegyesen (paglia e fieno)

1. Az erdei gombát 15-20 percre beáztatjuk 1-1,5 dl langyos vízbe. A pórét, a fokhagymát és a sampinyon gombát megtisztítjuk, a pórét felkarikázzuk, a gombát vékonyan felszeleteljük vagy legyaluljuk. A petrezselymet és bazsalikomot leöblítjük, levélkéiket finomra vágjuk. Az erdei gombát leszűrjük, nagyjából felaprózzuk, levét megtartjuk.

2. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajban a pórét és az áttört fokhagymát, rádobjuk a sampinyon gombát, élénk tűzön 2 percig pirítjuk, aztán meghintjük a citromlével és az ételízesítővel, további 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az erdei gombát, a sűrű szitán/kávéfilteren átszűrt áztatólét és a tejszínt, fedő nélkül 2-3 percig forraljuk-sűrítjük. Belekeverjük a zöldfűszerek és az elmorzsolt sajt kétharmadát, utánasózzuk, borsozzuk, fedő alatt melegen tartjuk.

3. Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, lazán összekeverjük a gombaragu kétharmadával, és nem túl mély tálra halmozzuk. Tetejére szedjük a maradék gombaragut, megszórjuk a maradék sajttal, valamint zöldfűszerekkel, végül 1-2 bazsalikombóbitával díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Italajánlat:

Könnyű fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

664 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Diós-mozzarellás
céklasaláta

Zöldséges rétes

Spenótos-
tojásos rétes

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Fasírtmuffin

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Túrós zöldségtorta

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Krémsajtos-
olívás papucs

Zöldbabcsokor
paprikával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: