2017. augusztus 23.
Bence napja van

KÖRETEK > Zöldségköretek


Fotó: Hemző Károly

Karfiolpaprikás
spenótos metélttel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg karfiol (800 g tisztított/mélyhűtött)
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3+1 ek. olaj
  • 1 kk. édes-nemes pirospaprika
  • só, bors
  • 1 dl tejszín
  • 1+1 dl tejföl
  • 1 ek. rizsliszt
  • 250 g zöld tagliatelle (spenótos hosszúmetélt)
  • 4-5 szál petrezselyem

1. A karfiol leveleit, torzsáját eltávolítjuk, kisebb rózsákra bontjuk, megmossuk, majd enyhén sós vízben, félig lefedve, mérsékelt tűzön 10-12 percig főzzük (ha mélyhűtött karfiolból készítjük, fagyos állapotban dobjuk a forrásban lévő vízbe). A zöldpaprikát kicsumázzuk és vékonyan felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és gerezdekre szeljük.

2. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 3 ek. felforrósított olajban. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a zölpaprikát és a paradicsomot, aztán felöntjük 3 dl vízzel, kissé megsózzuk, és fedő alatt, mérsékelt tűzön 10-12 percig forraljuk.

3. Eldolgozunk a tejszínben 1 dl tejfölt, a rizslisztet és egy kevés vizet, majd folyamatosan keverve a paprikás léhez adjuk, és 1-2 percig, éppen csak sűrűsödésig forraljuk. Utánasózzuk, borsozzuk, óvatosan beletesszük a leszűrt karfiolrózsákat, és jól átforrósítjuk.

4. Enyhén sós, bő vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, tálba csúsztatjuk, lazán összekeverjük 1 ek. olajjal. Nem túl mély tálba szedjük a karfiolpaprikást, tetejét meglocsoljuk a maradék 1 dl tejföllel, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, és a tészta kíséretében azonnal-forrón tálaljuk.

Italajánlat:

Könnyű félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

525 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spenótos papucs

Zöldséges
rizibizi

Almás-besameles
káposztatorta

Spárgás
tojáslepény

Padlizsán
tükörtojással

Lencsés-
spenótos rizottó

Almás-gombás
rakott krumpli

Spenótos-sajtos
töltött krumpli

Tésztával töltött
padlizsán

Spenótos
rakott krumpli

Zöldbabcsokor
paprikával

Diós-hagymás
céklasaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: