2017. november 23.
Kelemen napja van

EGYTÁLÉTELEK > Tálban > Rakottasok

Az édeskés paprika, a karakteres sajt és a sertéshús markáns íze remek triót alkot. Munka alig van vele, de a pácolást nem érdemes kihagyni, mert sokkal porhanyósabb lesz a hús. Remek vendégváró, a rusztikus ételek kedvelői biztosan értékelni fogják.


Fotó: Elendel

Fűszeres tarja
színes paprikával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet sovány sertéstarja (150 g/db)
  • 1 ek. grillfűszer-keverék
  • 3 ek. olaj
  • 1-1 nagyobb, vastag húsú sárga, zöld és piros (kaliforniai) paprika
  • 2 közepes fej hagyma
  • 100 g gouda vagy cheddar sajt
  • 2-3 szál friss oregánó vagy petrezselyem

1. 3-4 órával a főzés kezdete előtt (akár előző este) bepácoljuk a húst: a tarjaszeleteket leöblítjük, papírkendővel szárazra töröljük, folpackkal letakarva kissé kiverjük-elvékonyítjuk. Bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk az olajjal, lefedjük, és sütésig a hűtőszekrénybe tesszük. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, magjaikat-ereiket kiemeljük, 8-8 hosszanti csíkra vágjuk.

2. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Nagyobb teflonserpenyőt felhevítünk, beletesszük az olajjal együtt a tarjaszeleteket, élénk tűzön mindkét oldalukat megkapatjuk (2+2 perc). Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe sorakoztatjuk őket, arányosan-változatosan tetejükre rendezzük a színes paprikacsíkokat, meghintjük sóval és frissen őrölt borssal, végül betakarjuk a reszelt sajttal, és enyhe pirulásig sütjük (15-20 perc).

3. A paprikás tarjaszeleteket nagyobb tálra emeljük, meghintjük a lecsipkedett oregánó-levélkékkel, és mihamarabb tálaljuk. Köretként mogyorókrokettet, hasábburgonyát adhatunk hozzá. Lilahagymával, olívabogyóval, rukolával illatosított salátát kínálhatunk mellé.

Tippek:

– Készíthetjük kicsontozott hosszúkarajból, csirke-/pulykamellszeletekből is.
– Teríthetünk a tepsibe 1 kg héjában főtt, meghámozott, felkarikázott burgonyát is, amelyet pirított hagymaszeletekkel, sóval és borssal fűszerezünk, meglocsolunk kevés olajjal, majd a tetejére fektetejük az elősütött tarjaszeleteket – így valódi egytálétel válik belőle.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor, rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra
+ a pácolási idő

Energiatartalom:

350 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Avokádókrémes
fánkfalatkák

Ráksaláta
narancskehelyben

Orosz
csirkehússaláta

Tonhalas
krumplisaláta

Spenótos papucs

Erdeigomba-
torta

Tatárbifsztek

Spenótos
rakott krumpli

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Zöldséges
brokkoligratin

Ringlis
töltött tojás

Illatos hússal
töltött cukkini
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: