2017. november 25.
Katalin napja van

TÉSZTAÉTELEK > Tészták hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Gombás-cukkinis
spagetti

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 g barna sampinyon gomba
  • 2 zsenge (250 g) cukkini
  • 6-8 zsályalevél
  • 5-6 szál petrezselyem
  • 50 g bacon
  • 50 g vaj/margarin
  • 1/2 kk. szárított borsikafű
  • 10 g szárított erdei gomba
  • só, bors
  • 500 g spagetti
  • 1 dl tejszín
  • 40 g parmezán sajt

1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát apróra felkockázzuk. A gombákat megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A cukkinik két végét levágjuk, hámozatlanul szeletekre gyaluljuk. A zsálya- és a petrezselyemleveleket leöblítjük, finomra vágjuk.

2. A bacont vékony csíkokra szeljük, 1 ek. vajjal/margarinnal együtt megpirítjuk, majd rádobjuk a hagymát, és megfonnyasztuk. Hozzáadjuk a gombát, élénk tűzön 2 percig pirítjuk, aztán belekeverjük a cukkinit, a zsályát, az áttört fokhagymát, valamint a borsikafüvet és a porrá tört szárított erdei gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt 10 percig pároljuk, végül megszórjuk a petrezselyemmel.

3. Enyhén sós, bő vízben kifőzzük a tésztát. A maradék vajat/margarint felforrósítjuk a tejszínnel, és előmelegített, mély tálba öntjük. A tésztát leszűrjük, azonnal a tejszínes vajba/margarinba forgatjuk. Tetejére halmozzuk a gombás-cukkinis ragut, de a szépség kedvéért (két nagyobb kanállal vagy favillával) csak az asztalnál keverjük össze. Frissen reszelt parmezán sajtot kínálunk hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

616 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spenótos-
tojásos rétes

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Zöldséges rétes

Zöldbabcsokor
paprikával

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Túrós zöldségtorta

Tonhalas
krumplisaláta

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Tésztával töltött
padlizsán
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: