2017. december 13.
Luca napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Villás finomságok

Voltaképpen a híres-nevezetes Waldorf-saláta egyik változata, amelyhez harmonikusan társul a körte, a brandy és a Worcester-szósz jellegzetes zamata. Hirtelen sült szárnyashúsok mellé vagy hidegbüfé részeként kínálhatjuk.


Fotó: Hemző Károly

Körtés-diós
zellersaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 g zellergumó
  • 2 citrom átszűrt leve
  • só, bors
  • 1 nagy érett, de kemény körte
  • 1 savanykás alma
  • 50 g dió
  • 6-8 salátalevél
  • A mártáshoz:
  • 1 dl tejszín
  • 4 ek. majonéz
  • 2 ek. brandy
  • 1 ek. Worcester-szósz
  • 8-10 szál snidling

1. A zellert meghámozzuk, megmossuk, majd gyufaszál vékonyságú, 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk, azonnal meghintjük citromlével és 1/2 kk. sóval. A körtét és az almát megmossuk, kettévágjuk, magházukat kiemeljük, héjuk vastagságától és ízlésünktől függően meghámozzuk vagy hámozatlanul apróra felkockázzuk, és a zellerhez adjuk. Néhány diógerezdet félreteszünk a díszítéshez, a többit durvára vágjuk, és a zeller-gyümölcs keverékre szórjuk. Lefedjük, 1 órára hidegre tesszük.

2. A mártáshoz a tejszínt félkemény habbá verjük, a majonézhez adjuk, elkeverjük a brandyvel, a Worcester-szósszal, a felaprózott snidlinggel, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és citromlével savanyítjuk.

3. Tálalás előtt a salátát leveleire bontjuk, megmossuk, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. Néhány szép levelet félreteszünk a díszítéshez, a többit falatnyi darabkákra tépkedjük, és egy mélyebb tál aljára szórjuk. Ráhalmozzuk az alaposan lecsepegtetett gyümölcs-zellerkeveréket, tetejét a félretett diógerezdekkel, a tál szegélyét a salátalevelekkel díszítjük. A szépség kedvéért csak az asztalnál keverjük össze a mártással. Kínálhatjuk üvegtálkákban vagy koktélos kelyhekben is. Zsiradék nélkül pirított rozskenyeret adhatunk hozzá.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 1 óra hűlési idő

Energiatartalom:

616 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Töltött paradicsom
tonhalas salátával

Tatárbifsztek

Ringlis
töltött tojás

Lencsesaláta
narancsos öntettel

Csirkés
Waldorf-saláta

Almás-szőlős
sajtsaláta

Almás-sajtos
brokkolisaláta

Almás-narancsos
céklasaláta

Spenótos
omlett-tekercs

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Grépfrút-dió-
póré saláta

Waldorf-saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: