2017. június 29.
Péter, Pál napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák

Ha csak egy kis beszélgetésre invitáljuk barátainkat, és készen megvásárolható pogácsa vagy rágcsálnivalók helyett sajátkezűleg készített italkorcsolyával szeretnénk kedvesekedni nekik, eljött a házi pizza ideje. Kerek formában vagy tepsiben sütve, mindenképpen biztos siker!


Fotó: Hemző Károly

Gombás-szalonnás-
paradicsomos pizza

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1+6+2 ek. (classico) olívaolaj + a kenéshez
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1+2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 doboz (200 g) darabolt konzervparadicsom
  • só, bors
  • 25 g élesztő
  • 1 kk. kristálycukor
  • 500 g finomliszt
  • 400 g sampinyon gomba
  • 150 g pizza-mozzarella sajt
  • 8 szelet bacon
  • 2 nagy paradicsom
  • 1 kk. oregánó

1. A paradicsomkrémhez 1 ek. olívaolajban megfonnyasztjuk a felaprózott hagymát és 1 gerezd fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, 15 percig forraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül botmixerrel péppé törjük.

2. A tésztához 3,5 dl langyos vízben eldolgozzuk az élesztőt, a cukrot, 1 ek. sót és 6 ek. olívaolajat, a liszthez adjuk, és fényes-hólyagos tésztává dagasztjuk. Fóliával letakarva 20 percig pihentetjük a hűtőben.

3. 2 ek. olívaolajban sárgára sütünk 2 gerezd áttört fokhagymát. Rádobjuk a vékonyan felszeletelt vagy gyalult gombát, 3 percig pirítjuk, sóval és borssal ízesítjük, majd fedő nélkül további 3 percig pirítjuk, levét elfőzzük.

4. Két 30-32 cm-es pizzaformát (vagy 1 nagy tepsit) kikenünk olívaolajjal. A tésztát 2 cipóra osztjuk, lisztezett munkalapon a formák méretének megfelelő korongokra nyújtjuk. Szélüket felmagasítjuk, a formákba terítjük, aljukat villával megszurkáljuk, megkenjük a paradicsomkrémmel. Tetejükre simítjuk a gombát, megszórjuk a szálasra reszelt sajttal, elrendezzük rajtuk a felkarikázott paradicsomokat és a baconszeleteket, végül meghintjük oregánóval. 200 °C-ra előmelgített sütőben 20-25 percig sütjük, bazsalikommal vidámítva azonnal tálaljuk.

Tippek:

– Ha vendégeknek, például italkorcsolyának szánjuk, süthetjük a nagy, zománcos sütőtepsiben is (a fenti mennyiségek éppen ennyihez elegendők), majd kisebb szeletekre-kockákra vágva kínáljuk.
– A paradicsomkrémet és a gombát érdemes előző nap elkészíteni (mivel hűlniük kell!), így jelentősen lerövidíthetjük az elkészítési időt.

Italajánlat:

Félszáraz borok, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 45 perc
+ 20 perc kelesztési idő

Energiatartalom:

656 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Zöldséges rétes

Túrós zöldségtorta

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Fűszeres csiga
pizzasütő módra

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Erdeigomba-
torta

Sonkás-sajtos
töltött lepény

Tatárbifsztek

Krémsajtos-
olívás papucs

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Toszkán olívás
lapos kenyér
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: