2019. március 27.
Hajnalka napja van

LEVESEK > Gyümölcslevesek


Fotó: Hemző Károly

Hideg
sárgabarackleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 (bio)citrom
  • 800 g érett sárgabarack
  • 1 dl félszáraz fehérbor
  • 150 g kristálycukor
  • 1 kisujjnyi fahéj
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 4 szép fürt ribizli
  • néhány mentalevél

1. A citromot alaposan megmossuk, lehántunk róla 2 kisujjnyi héjat, a levét kinyomjuk és átszűrjük. A sárgabarackot megmossuk, 4 nagyobbat félreteszünk a díszítéshez, a többit 2 percre forró, majd hideg vízbe vízbe dobjuk (nem áztatjuk!). Meghámozzuk, kimagozzuk, lábaskába tesszük, és azonnal megöntözzük a citromlé felével, valamint a borral.

2. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a citromhéjat, 1 csipet sót és 7,5 dl vizet, majd a forrástól számított 5 percig főzzük. Kidobjuk belőle a fűszereket és a citromhéjat, botmixerrel péppé turmixoljuk, felforraljuk.

3. 1,5 dl hideg vízben elkeverjük a pudingport és a tejfölt, a leveshez keverjük, éppen csak sűrűsödésig forraljuk. Hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük, majd legalább 3 órára hidegre tesszük.

4. Tálaláskor a levest csészékbe-tálkákba szedjük. A ribizlifürtöket leöblítjük, a félretett 4 barackot kettévágjuk, kimagozzuk, és meghintjük a maradék citromlével. A tejszínt félkemény habbá verjük, 1-1 evőkanálnyit púpozunk a leves tetejére, beleültetjük-nyomkodjuk a felezett barackokat, végül a ribizlivel és mentalevélkékkel díszítve kínáljuk.

Fontos:

Ha gyerek is kap belőle, a bort elhagyjuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+4 óra hűlési idő

Energiatartalom:

450 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 9 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 9 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tejszínes
cukkinikrémleves

Hideg
eperkrémleves

Brokkolikrémleves
garnélarákkal

Téli minestrone
csicseriborsóval

Rokfortos újhagymaleves
habgaluskával

Görög zöldbableves
feta sajttal

Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Céklakrémleves
palacsintametélttel

Tésztás bableves
füstölt oldalassal

Narancskrémleves

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Padlizsánkrémleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: