2017. december 11.
Árpád napja van

LEVESEK > Gyümölcslevesek


Fotó: Hemző Károly

Hideg
sárgabarackleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 (bio)citrom
  • 800 g érett sárgabarack
  • 1 dl félszáraz fehérbor
  • 150 g kristálycukor
  • 1 kisujjnyi fahéj
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 4 szép fürt ribizli
  • néhány mentalevél

1. A citromot alaposan megmossuk, lehántunk róla 2 kisujjnyi héjat, a levét kinyomjuk és átszűrjük. A sárgabarackot megmossuk, 4 nagyobbat félreteszünk a díszítéshez, a többit 2 percre forró, majd hideg vízbe vízbe dobjuk (nem áztatjuk!). Meghámozzuk, kimagozzuk, lábaskába tesszük, és azonnal megöntözzük a citromlé felével, valamint a borral.

2. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a citromhéjat, 1 csipet sót és 7,5 dl vizet, majd a forrástól számított 5 percig főzzük. Kidobjuk belőle a fűszereket és a citromhéjat, botmixerrel péppé turmixoljuk, felforraljuk.

3. 1,5 dl hideg vízben elkeverjük a pudingport és a tejfölt, a leveshez keverjük, éppen csak sűrűsödésig forraljuk. Hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük, majd legalább 3 órára hidegre tesszük.

4. Tálaláskor a levest csészékbe-tálkákba szedjük. A ribizlifürtöket leöblítjük, a félretett 4 barackot kettévágjuk, kimagozzuk, és meghintjük a maradék citromlével. A tejszínt félkemény habbá verjük, 1-1 evőkanálnyit púpozunk a leves tetejére, beleültetjük-nyomkodjuk a felezett barackokat, végül a ribizlivel és mentalevélkékkel díszítve kínáljuk.

Fontos:

Ha gyerek is kap belőle, a bort elhagyjuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+4 óra hűlési idő

Energiatartalom:

450 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 8 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 8 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Karfiol-brokkoli
krémleves

Hideg
eperkrémleves

Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Csípős kukoricaleves

Brokkolikrémleves
garnélarákkal

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Gyömbéres
sütőtökleves

Téli minestrone
csicseriborsóval

Tejszínes
cukkinikrémleves

Rokfortos újhagymaleves
habgaluskával

Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával

Zöldborsós újhagyma-
krémleves retekkel
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: